Martine is voorzitster

test

Lees het verhaal

Helpen bij de Voedselbank

Rinus van Zomeren en Rinus Verhoeckx zijn vrijwilligers bij de Voedselbank in Leerdam.

Lees het verhaal

Tuinpadgesprek met Toos

In deze rare tijden wordt alles een beetje anders gedaan, ook het contact hebben met mensen. Veel mensen kijken hoe ze dit toch kunnen blijven doen. Zo ook Toos, vrijwilliger bij Welzijn Vianen. Zij besloot om tuinpadgesprekken te voeren.

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

Maatjes Theo & André

Theo zocht een maatje voor gezelschap en samen dingen te ondernemen. André reageerde op de hulpvraag. ‘Om soms koffie te drinken en te praten’. Eigenlijk vond Theo die reactie een beetje soft, maar toch gingen ze samen een kop koffie drinken.

Lees het verhaal

Kerstdiner eenzame mensen

De kans is groot dat je met kerst van een gezellig kerstdiner gaat genieten met familie of vrienden. Maar niet iedereen heeft het zo fijn met Kerst. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers actief om eenzame ouderen, daklozen of arme mensen een leukere avond te geven.

Lees het verhaal

Alina is belmaatje

Alina werkt als matchmaker bij VHLvoorelkaar. Normaal spreekt ze af met toekomstige maatjes om te kijken wie goed bij elkaar kunnen passen. Door corona is dat op dit moment niet mogelijk, maar gelukkig heeft Alina een andere manier gevonden om er voor een ander te zijn. Ze is namelijk belmaatje.

Lees het verhaal

Sprong in het diepe

Milan (19) kwam er door vrijwilligerswerk achter dat hij helemaal niet happy werd van Informatica. Hij vond zijn passie en plezier in het helpen van kinderen. Op het laatste moment veranderde hij zelfs nog zijn studiekeuze, en nu doet hij iets waar hij echt blij van wordt.

Lees het verhaal

Maatjes Lisa en Marlinda

Twee jaar geleden kwam er op tv een spotje voorbij over een maatjesprogramma. Zelf had ik eigenlijk nog nooit zoiets gedaan en ik kende ook niemand in mijn vriendenkring die aan vrijwilligerswerk deed. Via wat online research kwam ik uit bij BestBuddies.

Lees het verhaal

Zehra en Anne

"Daar stond ik dan, al een half uur te zoeken tussen de kinderboeken in de bibliotheek. Wat zou ze leuk vinden? Wat leest een kind van 4 in godsnaam? Zou ze van dieren houden? Ik wist het écht niet en besloot uiteindelijk maar om mijn kansen te spreiden. Met een overvolle tas kwam ik uiteindelijk naar buiten gestormd. Ik was klaar om mijn eerste voorleessessie met Zehra te beginnen.

Lees het verhaal

Angela helpt mee

Wie wel eens in Hof van Batenstein komt heeft de vrolijke Angela misschien wel eens gezien. Angela is één van de vrijwillige receptionistes van Welzijn Vianen. Bijna alweer een jaar neemt ze hier de telefoon op en helpt ze mensen aan de balie.

Lees het verhaal

Marleen helpt met taal

Op zaterdag loop ik de bibliotheek in om Marleen te ontmoeten. Marleen is vrijwilliger bij het Taalhuis, waar ze volwassenen helpt met de Nederlandse taal. Marleen is 27 jaar en woont sinds een half jaar in Vianen, maar kende Vianen al langer middels haar vorige werk hier in Vianen. Dat ze mensen helpt met taal is niet raar. In haar dagelijks leven is ze leerkracht waar ze les geeft aan de kleuters. Maar in eerste instantie was ze helemaal niet van plan om dit soort vrijwilligerswerk te doen. Marleen kwam bij VHLvoorelkaar via een flyer in een huis-aan-huisblad. Ze las daar over boodschappen doen voor iemand of een kopje koffie drinken met ouderen en dacht dat vind ik wel leuk om te doen. Op VHLvoorelkaar.nl kwam ze toen de hulpvraag tegen van het Taalhuis en dat sloot meer aan bij haar baan. 'Voorheen heb ik in Leerdam ook iets soortgelijks gedaan, dus had ik al mijn certificaat voor taalcoach' zegt Marleen. 'Dus toen heb ik daarop gereageerd en nu help ik 1 keer in de 2 weken op zaterdag bij het Taalhuis'.

Lees het verhaal

Madelin durft te vragen

Dat het zin heeft om VianenvoorElkaar in te schakelen als het even tegenzit, bewijst het verhaal van Madelin.

Lees het verhaal

BurenKlusser Ton

In februari en maart was hij op foto's te zien in het museum Vianen. Hij heeft namelijk meegelopen in de "Brederode Rouwstoet" afgelopen jaar, ook als vrijwilliger.

Lees het verhaal

Ton voor Wilma's tuin

De 66-jarige Wilma uit Everdingen heeft vier soorten reuma en kan hierdoor niet veel doen. Zware lichamelijke activiteiten zijn voor haar niet meer mogelijk. Wilma's man. Johan heeft vasculaire dementie.Door haar reuma moesten Wilma en Johan, enkele jaren terug, verhuizen van hun prachtige boerderij langs de dijk, naar een kleiner huisje in Everdingen. Aan dit huisje zit een prachtige tuin vast en Wilma houdt enorm van bloemen. Ze had alleen iemand nodig die de tuin voor haar kon doen.Een kennis van Wilma's schoonzus wees haar erop dat ze haar hulpvraag bij vhlvoorelkaar.nl kon uitzetten. Hoewel ze het moeilijk vindt om hulp te vragen, besloot Wilma de stoute schoenen aan te trekken en haar vraag op onze site te zetten. Het duurde even voor er een reactie kwam, maar ons ondersteunende team vond iemand die Wilma heel graag wilde helpen. Nadat wij hem hadden benaderd, nam Ton direct telefonisch contact met Wilma op en binnen twee dagen stond hij bij haar op de stoep om kennis te maken en te kijken wat er moest gebeuren. Twee weken later begon hij enthousiast aan de tuin en maakte hier een prachtig en kleurig geheel van.

Lees het verhaal

blijmakers ZorgSpectrum

Het is wetenschappelijk bewezen dat dieren, met name honden, een grote bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van leven bij mensen met dementie.Daarom is het ook geweldig dat bij ZorgSpectrum op de locaties Hof van Batenstein en De Plataan, er drie vrijwilligers zijn die langs komen met hun honden. Zij vonden elkaar onder andere via onze site vhlvoorelkaar.nl.

Lees het verhaal

Melanie voor kinderen

Ik praat met een sympathieke, vriendelijke begin-veertigster met een prettig stemgeluid. Ze loopt door de bibliotheek, vraagt kinderen om zelf hun favoriete boek te kiezen en gaat dan met hen in een gezellig hoekje zitten voorlezen. "Het mooie is, dat je hier echt mensen uit alle lagen en kleuren van de maatschappij ziet en boeken zijn natuurlijk sowieso altijd leuk." Mensen komen zelden specifiek voor het voorleesuur, dus het is voor kinderen een welkome verrassing en Melanie pakt het heel open en vrijblijvend op. Ik zie verschillende kinderen al snel hun verlegenheid vergeten en genieten van Melanie 's verhaal uit hun favoriete boek.Soms zit ze met 1 kind te lezen. Een andere keer zitten en staan er zo'n 3-4 kinderen om haar heen. Ook de leeftijd van de kinderen kan sterk verschillen; "Ik heb ook wel eens een 11-jarige voorgelezen".

Lees het verhaal