csrf
VHLvoorelkaar logo
VHLvoorelkaar

Vrijwilliger Signalerend Huisbezoek Vianen

Op huisbezoek bij ouderen in Vianen om aan de hand van een vragenlijst in gesprek te gaan over alle facetten van het leven. Zo krijgen we vroegtijdig in beeld en voorkomen we problemen bij ouderen, om thuis te kunnen blijven wonen en kwaliteit van leven te ervaren. Het huisbezoek van jou als vrijwilliger is eenmalig. De vrijwilliger gaat op pad met een vragenlijst over allerlei onderwerpen, zoals gezondheid, wonen, zorg, dagbesteding, mobiliteit en financiën. Gemiddeld doe je één huisbezoek per week. De bezoeken doe je alleen, maar je wordt hierbij ondersteund door een welzijnscoach. Al heel wat jaren bezoeken vrijwilligers inwoners van 78+ in Leerdam, Meerkerk (en omgeving) en sinds vorig jaar ook in Vianen. Dit doen zij via het project Signalerend huisbezoek dat door BindkrachtVHL en de gemeente Vijfheerenlanden is opgezet. De ervaring is dat ouderen deze bezoeken zeer op prijs stellen. Taken en verantwoordelijkheden • Het zoveel mogelijk bijwonen van de vergaderingen die 1x per 6 weken plaatsvinden • Het afleggen van huisbezoeken • Vertrouwelijk omgaan met de gegevens van de inwoner • Vertrouwelijk omgaan met de informatie die de inwoner en of naasten van de inwoner deelt • Zorgen voor een prettige sfeer • Goed weten wat het doel is van het Signalerend Huis Bezoek 78+ Wat vragen we? • Tijdens de gesprekken is het belangrijk om aandachtig te kunnen luisteren • Respectvol zijn • Signaleren van bepaalde signalen • zelfstandig kunnen inplannen met verantwoordelijkheidsgevoel • Zelfstandig kunnen werken met verantwoordelijkheidsgevoel. Tijdsinvestering 1x in de zes weken komen de vrijwilligers bij Elkaar. Dit overleg duurt ongeveer 1,5 uur. Tussen deze weken is het van belang dat de vrijwilliger zelf de bezoeken inplant. De ene vrijwilliger doet 5 bezoeken en de andere vrijwilliger 10. Dit mag je zelf aangeven. De vrijwilligers doen de bezoeken op tijdstippen die hen zelf uitkomen en plannen dit helemaal zelf in. Wat bieden we BindkrachtVHL staat in het hart van de gemeente Vijfheerenlanden en is een mooie organisatie om voor te werken. Wij zetten ons in voor onze vrijwilligers en zorgen ervoor dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen, dit kan door middel van workshops die gehouden worden. Ook is de mogelijkheid om een aantal keren mee te lopen met ervaren vrijwilligers. BindkrachtVHL heeft een actueel vrijwilligersbeleid. Belangstelling? Stuur een berichtje

Lees meer

structureel

De Hagen, Vianen centrum

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Op huisbezoek bij ouderen in Vianen om aan de hand van een vragenlijst in gesprek te gaan over alle facetten van het leven. Zo krijgen we vroegtijdig in beeld en voorkomen we problemen bij ouderen, om thuis te kunnen blijven wonen en kwaliteit van leven te ervaren.

Het huisbezoek van jou als vrijwilliger is eenmalig. De vrijwilliger gaat op pad met een vragenlijst over allerlei onderwerpen, zoals gezondheid, wonen, zorg, dagbesteding, mobiliteit en financiën. Gemiddeld doe je één huisbezoek per week. De bezoeken doe je alleen, maar je wordt hierbij ondersteund door een welzijnscoach.Al heel wat jaren bezoeken vrijwilligers inwoners van 78+ in Leerdam, Meerkerk (en omgeving) en sinds vorig jaar ook in Vianen. Dit doen zij via het project Signalerend huisbezoek dat door BindkrachtVHL en de gemeente Vijfheerenlanden is opgezet. De ervaring is dat ouderen deze bezoeken zeer op prijs stellen.

Taken en verantwoordelijkheden
• Het zoveel mogelijk bijwonen van de vergaderingen die 1x per 6 weken plaatsvinden
• Het afleggen van huisbezoeken
• Vertrouwelijk omgaan met de gegevens van de inwoner
• Vertrouwelijk omgaan met de informatie die de inwoner en of naasten van de inwoner deelt
• Zorgen voor een prettige sfeer
• Goed weten wat het doel is van het Signalerend Huis Bezoek 78+


Wat vragen we?
• Tijdens de gesprekken is het belangrijk om aandachtig te kunnen luisteren
• Respectvol zijn
• Signaleren van bepaalde signalen
• zelfstandig kunnen inplannen met verantwoordelijkheidsgevoel
• Zelfstandig kunnen werken met verantwoordelijkheidsgevoel.


Tijdsinvestering
1x in de zes weken komen de vrijwilligers bij Elkaar. Dit overleg duurt ongeveer 1,5 uur. Tussen deze weken is het van belang dat de vrijwilliger zelf de bezoeken inplant. De ene vrijwilliger doet 5 bezoeken en de andere vrijwilliger 10. Dit mag je zelf aangeven. De vrijwilligers doen de bezoeken op tijdstippen die hen zelf uitkomen en plannen dit helemaal zelf in.


Wat bieden we
BindkrachtVHL staat in het hart van de gemeente Vijfheerenlanden en is een mooie organisatie om voor te werken. Wij zetten ons in voor onze vrijwilligers en zorgen ervoor dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen, dit kan door middel van workshops die gehouden worden. Ook is de mogelijkheid om een aantal keren mee te lopen met ervaren vrijwilligers. BindkrachtVHL heeft een actueel vrijwilligersbeleid.


Belangstelling?
Stuur een berichtje

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

De Hagen, Vianen centrum

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Vijfheerenlanden

Medewerkers Natuureducatie

Groene Weelde

Voor Natuur- en duurzaamheidscentrum Groene Weelde zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij de lessen natuureducatie. We geven lessen natuur en techniek op basisscholen, we brengen en halen leskisten en we ondersteunen leerkrachten in de klas. Ook maken we zelf lesmateriaal, we pakken leskisten in en we geven buitenlessen op locaties. We zoeken: - vrijwilligers die helpen bij het maken en onderhouden van lesmaterialen. - vrijwilligers die leskisten naar scholen brengen en ook weer ophalen op vrijdagen. - vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen te werken en onze kant-en-klare lessen willen geven, buiten in de natuur en ook in de klas. Een VOG is verplicht als je met kinderen werkt. Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto als je wilt vervoeren. Vaardigheden: Je denkt mee, flexibel inzetbaar, hebt een hart voor natuur, duurzaamheid, biodiversiteit, je komt afspraken na en je bent communicatievaardig. Wij bieden: Een korte cursus: hoe zit een les in elkaar, hoe werkt onze educatie en hoe pak je het handig aan. We geven een reikostenvergoeding en je maakt onderdeel uit van een enthousiast team. Je krijgt de gelegenheid de organisatie van de lessen mede vorm te geven, samen met de twee coördinatoren. Je bent welkom bij Groene Weelde! Groet van Ineke en Sylvia

Structureel
Vijfheerenlanden

Amira (52) wil opnieuw beginnen

Handjehelpen

Amira (52) wil opnieuw beginnen en heeft ze weer positieve doelen in haar leven gevonden. De afgelopen jaren zaten niet erg mee voor Amira, scheiding, verdriet, ziekte en kinderen kwetsbaar. Nu het beter gaat, wil ze definitief een lastige periode afsluiten. Daarom zou ze willen onderzoeken of ze (weer) een eigen bedrijfje kan gaan beginnen. Heb jij of u enige kennis van bijvoorbeeld een eigen lunchzaakje en hoe die te starten? Laat het svp weten en bezoek hoopvolle Amira, zodat ze haar leven een positieve draai kan geven in iets waar altijd al haar hart lag.

Structureel
Vijfheerenlanden

Belangenbehartiger gezocht

alzheimer nederland afdeling Lekstroom

Bestuurslid belangenbehartiging voor de gemeente Nieuwegein Wil jij een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? Beschik je over organisatorische en communicatieve vaardigheden? Vind je het leuk om samen met andere vrijwilligers te staan voor de belangen van mensen met dementie in jouw eigen gemeente? Dan zoeken wij jou! Als belangenbehartiger ben je in gesprek met de gemeente, zorginstellingen en hulpverleners bij jou in de gemeente om de wensen en behoeften van mensen met dementie kenbaar te maken. Je stuurt de werkgroep Samen Dementie Vriendelijk aan en ondersteunt samen met andere vrijwilligers de activiteiten die Nieuwegein tot een Dementievriendelijke gemeente maken. Vrijwilliger zijn bij Alzheimer Nederland geeft heel veel voldoening. Ben jij: *In staat om zonder eigenbelang op te komen voor de belangen van mensen met dementie? *Iemand met een relevant netwerk of vind je het leuk om dit op te bouwen in je regio? *Iemand die op de zeepkist durft te staan? *In staat om in ieder geval 4 uur per week vrij te maken voor dit vrijwilligerswerk? Werkzaamheden: *Je neemt deel aan de maandelijkse bestuursvergaderingen in Nieuwegein; *Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan beleidsmakers, politici, organisaties, instellingen en hulpverleners in je regio en weet de standpunten van Alzheimer Nederland uit te dragen; *Je participeert in bijeenkomsten en dementievriendelijke initiatieven in jouw regio; *je zit de lokale werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente (DVG) voor. Wat bieden wij? *Trainingen en cursussen gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering; *Een eigen vrijwilligersaccount bij Alzheimer Nederland met toegang tot alle informatie over dementie en wat er nodig is voor de uitoefening van jouw functie; *Ondersteuning van de regiocoördinator en de medewerkers belangenbehartiging van het Landelijk Bureau; *Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. *Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag; *Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox. Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Bob Belangstelling? Stuur je motivatie en CV naar: bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Lekstroom op bovenstaand e-mailadres.

Structureel
Lopik, Vijfheerenlanden, IJsselstein

Steungezin voor een kindje met een beperking

Handjehelpen

Veel kinderen met een beperking, of kinderen uit een gezin waar iemand een beperking heeft, zouden het heerlijk vinden om zo nu en dan te kunnen spelen of logeren bij een gastgezin. Gewoon op een fijne plek waar het gezellig is en waar ze een beetje speciale aandacht ontvangen. En voor hun ouders betekent het wat extra tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen uit het gezin. Soms kan dat net het steuntje in de rug zijn om er op andere dagen weer volledig tegenaan te kunnen. Heb jij, of heeft jouw gezin, ruimte in je huis en hart om een kindje op te vangen? Je hoeft geen hele speciale activiteiten te ondernemen. Vaak is gewoon meedraaien in jouw gezin al bijzonder genoeg. Als gast- of logeergezin kun je van grote betekenis zijn voor een kind. En het is een bijzondere manier om als gezin iets voor een ander te kunnen doen. Uiteraard houden jullie rekening met de coronarichtlijnen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Tijdelijk een kinderwagen duwen

Handjehelpen

Suzanne (34) is moeder van dochtertje Elise van 6 maanden oud. Suzanne zit vanaf jonge leeftijd in een rolstoel, gekomen door zuurstofgebrek bij de geboorte. Ze kan alle zorg voor de baby zelf doen, maar één ding kan ze niet, zelfstandig naar buiten gaan met dochtertje. Er loopt een aanvraag voor een aangepaste rolstoel zodat dit wel kan maar dat kan nog wel even duren. Kom jij haar tijdelijk helpen en duw jij de kinderwagen? En kunnen jullie met z’n allen naar buiten? Zou leuk zijn als je ook jong bent, zo leert Suzanne meteen meer mensen kennen want zo lang woont ze nog niet in Vianen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Hulp op markten Heerlijkheid Vijfheerenland

Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Onze appelperen stroop, sappen en bier gemaakt van ongespoten hoogstamfruit willen we vermarkten om het gebied rond de Wiel van Bassa te kunnen behouden. Om naamsbekendheid te krijgen staan we op markten en evenementen. Met een zeer mooi mobiel verkoopkarretje gaan we met een klein cluppie een aantal markten en evenementen per jaar af. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om mee te gaan en als een soort ambassadeur onze producten en het doel van de stichting onder de aandacht brengt op markten en evenementen in de gemeente Vijfheerenlanden.

Structureel
(kleine) groepen
Vijfheerenlanden

Gastvrouw/gastheer gezocht - gids/suppoost

Werkgroep Open Kerk

Ontvangen van belangstellenden en mogelijk rondleidingen verzorgen op door u aangegeven middagen. Openingstijden: Vanaf koningsdag tot en met paardenmarkt van 14.00 tot 16:30 uur op woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag (tot 16.00 uur). Zelf kunt u/jij aangeven hoe vaak en wanneer. Hebt u/jij belangstelling voor de geschiedenis van Vianen en voor het gebouw De Grote Kerk in Vianen met het unieke grafmonument van Reinoud III Van Brederode en zijn vrouw? Vind(t) jij/u het leuk om met mensen om te gaan en mensen uit de hele wereld te ontmoeten? U/jij draait mee in een team van enthousiaste gastvrouwen en -heren. U/jij kunt, indien u/jij dat leuk vindt torenbeklimmers begeleiden op "droge" zaterdagen. Maak vrijblijvend kennis met ons. Stuur ons een bericht voor een afspraak met Margreet. Graag tot ziens!

Structureel
Jongeren
Vijfheerenlanden

Werken in het Hospice – een verrijking

Hospice Vijfheerenlanden

In het hospice brengen terminaal zieke mensen hun laatste levensfase door in een huiselijke omgeving. De zorg verloopt zoveel mogelijk als thuis. De medische en verzorgende ondersteuning komt van de eigen huisarts en thuiszorgorganisatie. Daarnaast spelen vrijwilligers een sleutelrol in de zorgverlening. Zij zorgen voor een warme, betrokken en huiselijke sfeer, waar men net als thuis door familie en dierbaren wordt omringd. ‘Een Hospice is een huis waar het om het leven gaat en niet om het einde’, legt vrijwilligster Freda Kenkhuis uit. ‘Er wordt gehuild en gelachen. Wij zijn er om de laatste maanden van de gasten mooi te maken. We koken hun lievelingseten, we hebben het over alledaagse zaken en er zijn gesprekken over het leven. Iedereen verdient het in de laatste levensfase de beste kwaliteit van leven te hebben. Wij helpen daarbij.’ Zorgvrijwilligers zijn er om de zieke en hun familie te ontlasten. Ze schenken een kopje koffie, bieden een luisterend oor en merken dat de mensen rust krijgen. ‘Gasten voelen zich welkom en gekoesterd. Ze hoeven niks meer te regelen. Wij geven ze nog een stukje kwaliteit van leven in hun laatste levensfase’. Meer weten over vrijwilligerswerk voor het Hospice Vijfherenlanden in Vianen? Neem contact met ons op.

Structureel
Oudewater, Lopik, Montfoort, Wijk bij Duurstede, Houten, Nieuwegein, Bunnik, IJsselstein, Vijfheerenlanden, Amersfoort

Thuisondersteuning in laatste levensfase

Proxima Terminale Zorg, Hospice en Thuis

Kun jij er zijn voor mensen in de laatste levensfase? Wat doet Proxima Terminale Zorg Thuis Wie niet lang meer te leven heeft, is het liefst thuis. Voor de zorg zijn er meestal familie en vrienden, professioneel ondersteund door de wijkverpleging. Proxima Terminale Zorg Thuis is er om iedereen in die laatste levensfase bij te staan. Onze speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers bieden tijd, aandacht en ondersteuning. Zij zijn er voor de zieke zelf en voor de naasten overdag of ‘s nachts. Wij zoeken vrijwilligers Wij zoeken betrokken mensen die overdag of ’s nachts ( van 23.00 uur-7.00 uur) inzetbaar zijn bij mensen thuis. De werktijden worden in overleg vastgesteld. Je houdt zelf de regie over hoe vaak je ingezet wilt worden. Als vrijwilliger biedt je tijd, aandacht en ondersteuning aan de zieke zelf en ontlast je de familie. Er zijn is het belangrijkste. Wat is ons werkgebied Onze vrijwilligers vormen het hart van Proxima Terminale Zorg Thuis en verlenen zorg in de volgende gemeenten met bijbehorende kernen: Nieuwegein, Houten, Vianen, Bunnik, Wijk bij Duurstede, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Amersfoort en Leusden. Ben jij • Zelfstandig en evenwichtig • Flexibel en sociaal vaardig • Respectvol en zorgzaam voor de patiënt en zijn of haar naasten Dan bieden wij • Zinvol en boeiend werk met soms onvergetelijke ervaringen • Een gedegen 2 daagse introductietraining • Goede begeleiding en scholing (een speciale vooropleiding is niet nodig) • Bijeenkomsten met collega vrijwilligers • Vergoeding van gemaakte (reis)kosten Belangstelling of meer informatie? Stuur een bericht.

Structureel