csrf
VHLvoorelkaar logo
VHLvoorelkaar

Ga jij een uitdaging niet uit de weg?

Ben jij iemand die graag een verschil maakt in het leven van anderen? Heb jij affiniteit met ouderen met een psychiatrische kwetsbaarheid? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn op zoek voor woning de Korenbloem naar een vrijwilliger die het gezellig vindt om samen met onze bewoners activiteiten te ondernemen. Denk hierbij aan een kopje koffiedrinken in het centrum, een wandeling maken in het park of gewoon een praatje maken. Jouw aanwezigheid kan een wereld van verschil maken voor onze bewoners. Functie-eisen: - Affiniteit met ouderen met een psychiatrische kwetsbaarheid - Geduldig en empathisch - Sociaal en communicatief vaardig - Flexibel inzetbaar Wat bieden wij jou? - Een mooie kans om iets te betekenen voor een kwetsbare doelgroep - Dankbaarheid en waardering van onze bewoners - Een fijne en gezellige werkomgeving - Begeleiding en ondersteuning waar nodig Ben jij de vrijwilliger die wij zoeken? Neem dan snel contact met ons op en maak het verschil in het leven van onze bewoners!

Lees meer

structureel

Leerdam-Oost

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Ben jij iemand die graag een verschil maakt in het leven van anderen? Heb jij affiniteit met ouderen met een psychiatrische kwetsbaarheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek voor woning de Korenbloem naar een vrijwilliger die het gezellig vindt om samen met onze bewoners activiteiten te ondernemen. Denk hierbij aan een kopje koffiedrinken in het centrum, een wandeling maken in het park of gewoon een praatje maken. Jouw aanwezigheid kan een wereld van verschil maken voor onze bewoners.

Functie-eisen:
- Affiniteit met ouderen met een psychiatrische kwetsbaarheid
- Geduldig en empathisch
- Sociaal en communicatief vaardig
- Flexibel inzetbaar

Wat bieden wij jou?
- Een mooie kans om iets te betekenen voor een kwetsbare doelgroep
- Dankbaarheid en waardering van onze bewoners
- Een fijne en gezellige werkomgeving
- Begeleiding en ondersteuning waar nodig

Ben jij de vrijwilliger die wij zoeken? Neem dan snel contact met ons op en maak het verschil in het leven van onze bewoners!

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Leerdam-Oost

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Zorggroep Rivas

Vijfheerenlanden

Houd u van kunst?

Zorggroep Rivas

Heeft u affiniteit met kunst? Wilt u meebeslissen over de keuze voor exposities in de Rivas-locaties Lingepolikliniek, verpleeghuis Lingesteyn en Glasstaete, allen in Leerdam. Meldt u dan aan als bestuurslid van de Kunstcommissie van Rivas. Vergaderingen: De Kunstcommissie komt vier keer per jaar bijeen in een vergadering van een uur, waarin o.m. de aanmeldingen en de geplande exposities worden besproken. Tevens begeleidt de Kunstcommissie de exposanten in het proces naar de expositie. Daarnaast zijn we druk doende met de opzet van een artotheek binnen Rivas, om de werken die wij in ons depot hebben, uit te lenen binnen Rivas. Ook daarvoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons hierbij willen ondersteunen. Wat zoeken we: Als lid van de kunstcommissie selecteer én organiseer je kunstenaars voor je eigen locatie of in samenwerking met elkaar, in vergaderingen worden de keuzes afgestemd met elkaar. Ook staat het je vrij om kunstenaars onder de aandacht te brengen van de kunstcommissie, leden wisselen ook exposanten uit met elkaar. Algemeen gesteld levert de kunstcommissie door middel van beeldende kunst een bijdrage aan de verfraaiing van het interieur van de directe omgeving. Bij het selecteren van de kunstwerken kijkt de kunstcommissie uiteraard naar de kwaliteit en de toegankelijkheid van de kunstwerken. Bovendien is het streven dat de exposities aansluiten bij de beleving van de bewoners en/ of patiënten. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Maya Beijen, via m.beijen@rivas.nl.

Structureel
(kleine) groepen

Anderen bekeken ook

Vijfheerenlanden

Tuinieren in het voedselbos op vrijdagochtend

Voedselbos SchaikseWeelde

Kom jij op vrijdagen tussen 09.00 uur en 13.00 uur meewerken in het voedselbos? Vele handen maken licht werk. We verzorgen met ons  gezellige team van vrijwilligers het voedselbos waar ook natuureducatie georganiseerd wordt. Bij de werkzaamheden kun je denken aan: zaaien / wieden planten / snoeien hout zagen / stapelen oogsten / oogst verwerken Eventueel helpen bij rondleidingen en open dagen. We starten weer op 30 augustus 2024. We zien je graag!

Structureel
Challenge
Vijfheerenlanden

Zorg jij voor een sportieve avond?

Syndion

Als vrijwilliger zorg jij voor een sportieve, gezellige avond voor de bewoners van Leerdam Centrum. Onze mensen hebben een (licht) verstandelijke beperking en willen graag met elkaar op woensdag- of donderdagavond (rond 19.30 uur) lekker in beweging komen. De groep bestaat uit 6 tot 8 mensen en de leeftijd varieert van 30 tot 65 jaar. Op de binnenplaats van onze locatie willen ze graag aan de slag met sportieve opdrachten, bij fitness of sport en spel. Ze denken graag mee over de invulling van de activiteiten. We vinden het belangrijk dat je sociaal bent en mensen enthousiast kan maken. Je komt terecht bij een gezellige groep mensen, die graag onder jouw positieve leiding aan de slag willen met hun gezondheid. Hebben we jouw interesse gewekt? Reageer dan snel en kom (vrijblijvend) een keer kennismaken! Leerdam Centrum is een woonlocatie van Syndion Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Vijfheerenlanden

Medewerkers Natuureducatie

Groene Weelde

Voor Natuur- en duurzaamheidscentrum Groene Weelde zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij de lessen natuureducatie. We geven lessen natuur en techniek op basisscholen, we brengen en halen leskisten en we ondersteunen leerkrachten in de klas. Ook maken we zelf lesmateriaal, we pakken leskisten in en we geven buitenlessen op locaties. We zoeken: - vrijwilligers die helpen bij het maken en onderhouden van lesmaterialen. - vrijwilligers die leskisten naar scholen brengen en ook weer ophalen op vrijdagen. - vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen te werken en onze kant-en-klare lessen willen geven, buiten in de natuur en ook in de klas. Een VOG is verplicht als je met kinderen werkt. Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto als je wilt vervoeren. Vaardigheden: Je denkt mee, flexibel inzetbaar, hebt een hart voor natuur, duurzaamheid, biodiversiteit, je komt afspraken na en je bent communicatievaardig. Wij bieden: Een korte cursus: hoe zit een les in elkaar, hoe werkt onze educatie en hoe pak je het handig aan. We geven een reikostenvergoeding en je maakt onderdeel uit van een enthousiast team. Je krijgt de gelegenheid de organisatie van de lessen mede vorm te geven, samen met de twee coördinatoren. Je bent welkom bij Groene Weelde! Groet van Ineke en Sylvia

Structureel
Vijfheerenlanden

Gastvrouw/heer voor VVV Leerdam

Gebiedsmarketingstichting Tussen Lek & Linge

Wij zoeken enthousiaste ambassadeurs die het leuk vinden om ons vaste team te ondersteunen in onze VVV. Het is zeker geen saaie stoffige VVV, dus kom gerust een kijkje nemen. We hebben een superleuke shop met allerlei diverse cadeauartikelen. Daarnaast verkopen we cadeau cards, heerlijke streekproducten, en geven rondleidingen. Je bent altijd met leuke mensen in gesprek om het prachtige aanbod in Vijfheerenlanden te vertellen aan bezoekers. . Kortom, een super toffe taak in een gezellig hardwerkend team. Als ambassadeur: - Ben je het visitekaartje van Leerdam en gemeente Vijfheerenlanden - Ontvang je de bezoekers enthousiast en gastvrij - Ben je communicatief vaardig in het Nederlands en Engels - Verkoop je arrangementen, streekproducten, routekaarten, cadeaus en meer. - Kan je zelfstandig en in teamverband werken, en ben je flexibel. - Ben je bekend met ( regio Leerdam) Dagen en tijden: - Je bent flexibel inzetbaar voor 1 dag of 2 dagdelen per week Wat krijg ik ervoor terug? Wij bieden een leuke en dynamische plek om te werken in een enthousiast team op een mooie locatie in het centrum van Leerdam. Je gaat mee naar leuke beurzen en uitjes die Leerdam en gemeente Vijfheerenlanden te bieden heeft. Contact Heb jij interesse in deze leuke, flexibele en afwisselende vrijwilligersbaan? Solliciteer dan direct door contact op te nemen via [e-mailadres verborgen] of via [telefoonnummer verborgen]

Structureel
Vijfheerenlanden

Zorg jij voor een leuke zaterdag?

Syndion

Op zaterdag bieden wij kinderen en jongeren met een beperking gedurende de dag leuke activiteiten aan. Denk hierbij aan sport en spel, muziek, knutselen, samen een maaltijd maken, etc. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om ons te hierbij te helpen. Samen met de begeleider maak je een dagplanning passende bij het niveau van de aanwezige kinderen en jongeren. De kinderen komen vaak in de ochtend en de middag. De jongeren komen in de loop van de middag tot ongeveer 20.00 uur. Heb jij met regelmaat op zaterdag een paar uurtjes tijd om ons te helpen? We horen graag van je, zodat we een vrijblijvende kennismakingsafspraak kunnen maken! Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Jongeren
Lopik, Vijfheerenlanden, IJsselstein

Steungezin voor een kindje met een beperking

Handjehelpen

Veel kinderen met een beperking, of kinderen uit een gezin waar iemand een beperking heeft, zouden het heerlijk vinden om zo nu en dan te kunnen spelen of logeren bij een gastgezin. Gewoon op een fijne plek waar het gezellig is en waar ze een beetje speciale aandacht ontvangen. En voor hun ouders betekent het wat extra tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen uit het gezin. Soms kan dat net het steuntje in de rug zijn om er op andere dagen weer volledig tegenaan te kunnen. Heb jij, of heeft jouw gezin, ruimte in je huis en hart om een kindje op te vangen? Je hoeft geen hele speciale activiteiten te ondernemen. Vaak is gewoon meedraaien in jouw gezin al bijzonder genoeg. Als gast- of logeergezin kun je van grote betekenis zijn voor een kind. En het is een bijzondere manier om als gezin iets voor een ander te kunnen doen. Uiteraard houden jullie rekening met de coronarichtlijnen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Hulp op markten Heerlijkheid Vijfheerenland

Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Onze appelperen stroop, sappen en bier gemaakt van ongespoten hoogstamfruit willen we vermarkten om het gebied rond de Wiel van Bassa te kunnen behouden. Om naamsbekendheid te krijgen staan we op markten en evenementen. Met een zeer mooi mobiel verkoopkarretje gaan we met een klein cluppie een aantal markten en evenementen per jaar af. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om mee te gaan en als een soort ambassadeur onze producten en het doel van de stichting onder de aandacht brengt op markten en evenementen in de gemeente Vijfheerenlanden.

Structureel
(kleine) groepen
Vijfheerenlanden

Coördinatoren VoorleesExpress Leerdam

Bibliotheek Lek & IJssel

Wil jij bijdragen aan de taalontwikkeling van jonge kinderen in Leerdam en omgeving? Bibliotheek Lek & IJssel zoekt voor de VoorleesExpress vrijwillige coördinatoren die graag organiseren en coachen. De voorleesexpress: Binnen de VoorleesExpress vinden kinderen, ouders en vrijwilligers elkaar boven een mooi boek. Dat levert niet alleen bijzondere ontmoetingen op, maar is vooral een stimulans om spelenderwijs de taalvaardigheid te vergroten van kinderen en hun ouders. Twintig weken lang komt een vaste (vrijwillige) voorlezer thuis bij gezinnen met kinderen (2 tot 8 jaar) om het voorleesritueel te introduceren. Op laagdrempelige wijze biedt de voorlezer ouders handvatten om het (voor)lezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. Wat doe je als coördinator? Als coördinator begeleid je een groepje voorlezers. Je vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt . Met elke voorlezer ga je drie keer mee naar het gezin. Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen ontvang je trainingen en workshops. Wat heb je in huis? • Je hebt affiniteit met kinderen, taal en culturen. • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen. • Je hebt plezier in plannen, organiseren en coachen. • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar. • Je bent flexibel beschikbaar. Wat krijg je ervoor terug? Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers vanuit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, je volgt een starttraining en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Daarnaast is er volop ruimte voor eigen inbreng. Contact Voor vragen kun je ons een bericht sturen.

Structureel