csrf
VHLvoorelkaar logo
VHLvoorelkaar

Naar de bios of samen koken met Ronald (33)

Ronald (33) is recent op zichzelf gaan wonen. Hij werkt de hele week, maar naast zijn werk heeft hij geen contact met leeftijdsgenoten. In verband met zijn licht verstandelijke beperking vindt hij het moeilijk om zich ergens bij aan te sluiten. Vind jij het leuk om zo eens per maand in het weekend iets met hem te ondernemen? Een bioscoopbezoek, samen koken of er eens op uit gaan? Ronald woont in Meerkerk.

Lees meer

structureel

Meerkerk

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Ronald (33) is recent op zichzelf gaan wonen. Hij werkt de hele week, maar naast zijn werk heeft hij geen contact met leeftijdsgenoten. In verband met zijn licht verstandelijke beperking vindt hij het moeilijk om zich ergens bij aan te sluiten. Vind jij het leuk om zo eens per maand in het weekend iets met hem te ondernemen? Een bioscoopbezoek, samen koken of er eens op uit gaan? Ronald woont in Meerkerk.

Praktische informatie

Maandelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Meerkerk

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Handjehelpen

Vijfheerenlanden

Speelmaatje gezocht voor Michael (9)

Handjehelpen

Michael (9) zit op speciaal onderwijs en heeft het daar prima naar zijn zin. Hij houdt van muziek, voetbal en buitenspelen en gaat ook vaak met zijn moeder en de hond naar het bos. Hij mist alleen vriendjes in de buurt en dat vindt hij erg jammer. Zij moeder gunt hem zo zijn eigen maatje. Welk gezin met kinderen in de leeftijd van Michael, of niet iets jonger of ouder, zou hem zo nu en dan een plekje gunnen waar ze samen op kunnen trekken? Of welk jongetje zou het leuk vinden om juist bij Michael te komen spelen?

Structureel
Vijfheerenlanden

Steungezin voor een kindje met een beperking

Handjehelpen

Veel kinderen met een beperking, of kinderen uit een gezin waar iemand een beperking heeft, zouden het heerlijk vinden om zo nu en dan te kunnen spelen of logeren bij een gastgezin. Gewoon op een fijne plek waar het gezellig is en waar mee kunnen doen en ook waar ze een beetje speciale aandacht ontvangen. En voor hun ouders betekent het wat extra tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen uit het gezin. Soms kan dat net het steuntje in de rug zijn om er op andere dagen weer volledig tegenaan te kunnen.  Heb jij, of heeft jouw gezin, ruimte in je huis en hart om een kindje op te vangen? Je hoeft geen hele speciale activiteiten te ondernemen. Vaak is gewoon meedraaien in jouw gezin al bijzonder genoeg.  Als gast- of logeergezin kun je van grote betekenis zijn voor een kind. En het is een bijzondere manier om als gezin iets voor een ander te kunnen doen. Uiteraard houden jullie rekening met de coronarichtlijnen.

Structureel
Vijfheerenlanden

'n Keertje in weekend op stap met Heleen (64)

Handjehelpen

Ga jij in het weekend een dagdeel met Heleen (64) op stap Heleen is een positief ingestelde en intelligente vrouw, ze bekijkt voor zichzelf wat er allemaal nog kan en dat is ook veel. En dat terwijl ze pas 2 jaar door het leven gaat met diverse fysieke beperkingen. De gevolgen: niet te lang lopen, niet te lang e-biken, energie verdelen en op tijd rust nemen. Tot zover heeft ze haar leven goed ingericht. Helaas is dat anders in het weekend. Er is weinig afleiding in het weekend en juist dat zou Heleen graag wel willen, bijvoorbeeld met iemand samen. Wie weet zijn er andere alleen-gaanden, die in voor een dagdeel in het weekend, een leuke invulling zoeken. Biedt je dan svp aan en ga samen met Heleen iets leuks doen. Natuurlijk eerst kennismaken, omdat een klik samen belangrijk is.

Structureel
Vijfheerenlanden

Ga jij aan de wandel met zieke Leendert (54)?

Handjehelpen

Leendert is alleenstaand, hij is een eenvoudige en sociale man. Hij wordt behandeld voor een zeer ernstige aandoening, waardoor hij thuis zit. Omdat hij altijd aan het werk was, is er helaas ook geen netwerk, met overdag de tijd voor een praatje met een kop thee of een wandeling. Voor Leendert is het belangrijk als hij in de middag samen met iemand een kort wandelingetje kan maken en even een praatje maakt. Zou dit bij jou passen en heb je daarnaast wat levenservaring wat je kunt inzetten, meld je dan aan voor Leendert, alsjeblieft?

Structureel
Vijfheerenlanden

Slechtziende Amir (27) zoekt kookles thuis

Handjehelpen

Help jij Amir (27) met boodschappen halen en vervolgens samen koken? Amir is diabetespatiënt, waardoor hij zijn zicht is kwijt geraakt in een betrekkelijk korte tijd. Helaas ziet hij ziet nog maar ongeveer voor 7%. Voor hem ziet dat alsof er constant een mist is. Hij heeft een cursus gevolgd om met zijn slechtziendheid om te gaan. Hij zou dan nu heel erg geholpen zijn met een vrijwilliger in de middag. Iemand die hem leert koken of misschien later wel assisteert met koken en invriezen. Mocht je enige kennis hebben van de Marokkaanse keuken zou dat al helemaal geweldig zijn, maar het hoeft niet, want het gaat erom om de basis te leren. Zou jij dit willen doen? Goed te weten, op een waarschijnlijke termijn van ongev. 8 maanden gaat hij verhuizen naar een praktischer ingerichte woning elders.

Structureel
Jongeren
Vijfheerenlanden

Legt u een kaartje met Maaike? (75)

Handjehelpen

Maaike (75) is sinds het overlijden van haar man behoorlijk eenzaam en zorgelijk, door dit verdriet lukt het haar niet om haar leven goed op de rit te zetten, zonder hulp. Zij heeft geen kinderen en haar netwerkje is beperkt tot de buurt. Door haar longaandoening heeft ze niet zoveel energie. Zou u een kaartje kunnen leggen met haar, want daar is ze dol op. Daarnaast kan Maaike dan ook eens van zich af kan praten en misschien eens wat advies krijgen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Spreek jij af met Huang (54) bij de Prenter?

Handjehelpen

Zou jij af en toe met Huang (54) willen afspreken om samen wat te eten bij de Prenter? Of bij goed weer samen wandelen of soms eens gaan windowshoppen? Huang woont al lang in Nederland. Huang heeft een gevoeligheid voor depressie. De Nederlandse taal is haar soms een soort van raadsel. Maar toch weet deze alleenstaande en hoogopgeleide vrouw zich te redden met enige begeleiding. Thuis afspreken lukt niet en het is prima om ergens anders af te spreken. Elke 14 dagen of om de drie weken zou voor Huang helemaal perfect zijn

Structureel
Vijfheerenlanden

Ga jij in het weekend op stap met Heleen (65)

Handjehelpen

Heleen bekijkt het leven in wat er allemaal wel kan en dat is nog veel. Sinds pas 3 jaar gaat ze door het leven gaat met diverse fysieke beperkingen. De gevolgen voor haar leven betekenen op dit moment niet al te lang lopen, niet te lang fietsen, per dag haar energie verdelen en op tijd rust nemen. Tot zover heeft ze haar leven goed ingevuld. Helaas is dat minder in het weekend. Zij doet weinig activiteiten buiten de deur in het weekend. Juist dan zou Heleen graag met iemand samen op pad gaan. En er zijn vast veel meer alleen-gaanden die juist in het weekend een leuke invulling zoeken. Lijkt dit jou ook leuk? Ga dan eens kennis maken met Heleen om te horen of jullie een klik hebben. Wie weet gaan jullie dan binnenkort al iets leuks doen samen!

Structureel
Vijfheerenlanden

Begeleid jij Sanne (30) buiten?

Handjehelpen

Sanne heeft een lichamelijke beperking en daarom kan ze niet zonder haar elektrische rolstoel. Dat is sinds haar geboorte. Sanne heeft een energieke persoonlijkheid en wil graag naar buiten, het gewone leven beleven zoals naar een winkel gaan of bijvoorbeeld een uitje doen. Omdat zowel haar ogen als gehoor niet helemaal optimaal werken, zoekt ze iemand die haar buiten kan begeleiden. Ze is een gezellige jonge vrouw met veel heel gewone en leuke wensen. Lukt het jou 1 of 2 x per maand, of 1 x per 3 weken een dagdeel op zaterdag vrij te maken om met Sanne iets leuks te doen?

Structureel
Vijfheerenlanden

Gezellige Kees (59) wil schaken en steun

Handjehelpen

Kees, 59 jaar, is aardige man met een geleefd leven achter zich. Hij begint een probleem te krijgen met zijn geheugen waarvoor hij de begeleiding krijgt. Ondanks dit alles is hij een spontane, gezellige man die in alles is geïnteresseerd. Schaken doet hij nog erg graag en mist hij momenteel een schaakmaatje. Ook is hij tevreden wanneer iemand die een kop koffie met hem drinkt, een praatje maakt en misschien zelfs eens mee gaat naar een afspraak zoals de huisarts of de pedicure. Ben jij die sociale factor voor Kees? Doe het voor hem en laat zo je sociale kant shinen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Ga jij met Niels naar de kinderboerderij?

Handjehelpen

Niels (11) is een lieve, aanhankelijke jongen die van alle dieren houdt. Ook alles wat rijdt; treinen en auto’s hebben zijn interesse. Niels is geboren met een chromosoomafwijking wat in zijn geval betekent dat hij niet kan zien zoals wij zien. Hij heeft een ontwikkelingsachterstand heeft en kenmerken van autisme zoals een verhoogde fascinatie voor bepaalde onderwerpen. Hij kan zich verwonderen over torretjes, spinnetjes of een lieveheersbeestje. Hij geniet van buiten zijn, maar zou dit zo graag zo nu en dan met iemand doen. Hij mist iemand om samen een keer de hond uit te laten, op zijn tandemfiets te fietsen, of een keer met de trein te reizen. Houd jij ook van de kinderboerderij? Dan zou dat helemaal geweldig zijn. Niet alleen voor Niels, maar ook voor de rest van het gezin, dat je op deze manier even ontlast. Niels woont in Hoef en Haag.

Structureel
Vijfheerenlanden

Help jij mevr Roodhof (77) een handje?

Handjehelpen

Mevrouw Roodhof (77) zou graag een maatje willen. Ze heeft meerdere herseninfarcten gehad, waar ze op dat moment niets van heeft gemerkt. Ondertussen was ze druk als mantelzorger van haar partner met dementie. Pas na zijn overlijden kreeg mevrouw te maken met uitval. Ze wist aanvankelijk ineens niet meer hoe ze met haar laptop om moest gaan en kan door de verminderde motoriek niet meer schilderen waar ze zo van hield. Haar energie is afgenomen, maar haar wilskracht niet. Aan de buitenkant merkt niemand iets aan haar en dat is soms heel lastig. Mevrouw Roodhof zou graag haar hersenen blijven trainen. Ze zoekt iemand die haar kan helpen om bepaalde spelletjes en apps op haar laptop of tablet te zetten, zodat ze actief kan blijven oefenen. Ook zou een stukje gezelligheid zo nu en dan erg fijn zijn, want haar leven is gewoon enorm veranderd.

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Vijfheerenlanden

Medewerkers Natuureducatie

Groene Weelde

Voor Natuur- en duurzaamheidscentrum Groene Weelde zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij de lessen natuureducatie. We geven lessen natuur en techniek op basisscholen, we brengen en halen leskisten en we ondersteunen leerkrachten in de klas. Ook maken we zelf lesmateriaal, we pakken leskisten in en we geven buitenlessen op locaties. We zoeken: - vrijwilligers die helpen bij het maken en onderhouden van lesmaterialen. - vrijwilligers die leskisten naar scholen brengen en ook weer ophalen op vrijdagen. - vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen te werken en onze kant-en-klare lessen willen geven, buiten in de natuur en ook in de klas. Een VOG is verplicht als je met kinderen werkt. Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto als je wilt vervoeren. Vaardigheden: Je denkt mee, flexibel inzetbaar, hebt een hart voor natuur, duurzaamheid, biodiversiteit, je komt afspraken na en je bent communicatievaardig. Wij bieden: Een korte cursus: hoe zit een les in elkaar, hoe werkt onze educatie en hoe pak je het handig aan. We geven een reikostenvergoeding en je maakt onderdeel uit van een enthousiast team. Je krijgt de gelegenheid de organisatie van de lessen mede vorm te geven, samen met de twee coördinatoren. Je bent welkom bij Groene Weelde! Groet van Ineke en Sylvia

Structureel
Vijfheerenlanden

Kledinginzameling voor Hongarije en Roemenië

MeHoRo

MeHoRo biedt hulpverlening vanuit het dorp Meerkerk aan diverse projecten in Hongarije en Roemenië. Vele vrijwilligers van de drie plaatselijke kerken voeren hiervoor tal van werkzaamheden uit. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het inzamelen van kleding, meubels, fietsen, computers en hulpmiddelen voor ouderen. Na inzameling worden indien noodzakelijk goederen gerepareerd en klaargemaakt voor transport. Vanuit Meerkerk gaan deze goederen op transport naar de diverse projecten in Hongarije en Roemenië. Daar worden de goederen verkocht en/of uitgedeeld. De inkomsten worden gebruikt voor diaconale activiteiten binnen de kerkelijke gemeenten in Hongarije en Roemenië. De naam van de stichting is ontstaan uit de eerste twee letters van Meerkerk, Hongarije en Roemenië. Op iedere eerste zaterdag van de maand (m.u.v. de zomervakantie) wordt er (gebruikte) kleding ingezameld. De kleding is altijd een belangrijk deel van de hulpverlening geweest. Veel mensen brengen dan hun (overtollige) kleding naar de loods van MeHoRo in Meerkerk. De loods is geopend van 09.30 – 11.30 uur. Let op het gaat om schone, gewassen kleding zonder gaten of scheuren. Na de inzameling is het daar op woensdagmiddag een drukte van belang. Zo’n 20 dames zoeken dan de kleding uit en pakken het in dozen. Ook is er een ploegje mannen die het sjouwwerk verrichten. Waar wij hier op uitgekeken zijn, krijgt daar een nieuwe bestemming ! Onze stichting heeft onbetaalde bestuursleden, daarnaast is er een groep van vrijwilligers die ondersteunen bij diverse taken. Voor meer informatie over onze ANBI stichting en het werk wat wij verrichten, kunt u terecht op de website.

Structureel
Jongeren
Vijfheerenlanden

Kom jij langs voor de gezelligheid?

Syndion

Voor onze bewoners van de Meerkant zoeken we mensen om samen te wandelen, fietsen of te zwemmen. Onze bewoners hebben een verstandelijke beperking en genieten van gezelligheid en kleine activiteiten. Heb jij af en toe in het weekend een uurtje tijd om met onze cliënten een gezellige activiteit te doen? We nodigen je graag vrijblijvend uit voor een kop koffie, om nader kennis te maken! Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Vijfheerenlanden

Steungezin voor een kindje met een beperking

Handjehelpen

Veel kinderen met een beperking, of kinderen uit een gezin waar iemand een beperking heeft, zouden het heerlijk vinden om zo nu en dan te kunnen spelen of logeren bij een gastgezin. Gewoon op een fijne plek waar het gezellig is en waar mee kunnen doen en ook waar ze een beetje speciale aandacht ontvangen. En voor hun ouders betekent het wat extra tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen uit het gezin. Soms kan dat net het steuntje in de rug zijn om er op andere dagen weer volledig tegenaan te kunnen.  Heb jij, of heeft jouw gezin, ruimte in je huis en hart om een kindje op te vangen? Je hoeft geen hele speciale activiteiten te ondernemen. Vaak is gewoon meedraaien in jouw gezin al bijzonder genoeg.  Als gast- of logeergezin kun je van grote betekenis zijn voor een kind. En het is een bijzondere manier om als gezin iets voor een ander te kunnen doen. Uiteraard houden jullie rekening met de coronarichtlijnen.

Structureel