csrf
VHLvoorelkaar logo
VHLvoorelkaar

Gezocht financiële maatjes

Maatje Vijfheerenlanden helpt met haar ruim 35 geschoolde vrijwilligers inwoners binnen de gemeente Vijfheerenlanden met betalingsachterstanden en beginnende schulden op weg naar zelfredzaamheid. Ben je gemiddeld een halve dag per week beschikbaar, goed met financiën en heb je affiniteit met de doelgroep? Meld je vandaag nog aan!

Lees meer

structureel

Ameide, De Hagen, Leerdam-West, Meerkerk, Vianen centrum

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Financiën & fondsenwerving

Beschrijving

Maatje Vijfheerenlanden helpt met haar ruim 35 geschoolde vrijwilligers inwoners binnen de gemeente Vijfheerenlanden met betalingsachterstanden en beginnende schulden op weg naar zelfredzaamheid. Ben je gemiddeld een halve dag per week beschikbaar, goed met financiën en heb je affiniteit met de doelgroep? Meld je vandaag nog aan!

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Ameide, De Hagen, Leerdam-West, Meerkerk, Vianen centrum

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Financiën & fondsenwerving
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Vijfheerenlanden

Spaar (bier)doppen voor de diabetes fonds

BindkrachtVHL

In Meerkerk verzameld mevrouw Oskam de (bier)doppen voor het diabetesfonds. Spaar jij mee en lever ze in: Burgermeester Sloblaan 43 Wat begon als een ludieke actie is uitgegroeid tot een groot landelijk succes. In heel Nederland wordt ondertussen fanatiek doppen gespaard. De doppen worden gerecycled bij de Onttiningsfabriek in Leeuwarden en bij European Metal Recycling in Nijmegen waar een mooie prijs per kilo wordt betaald: hoe meer doppen, hoe groter het bedrag dat het Diabetes Fonds ontvangt voor wetenschappelijk onderzoek. Iedereen kan meehelpen door de doppen te verzamelen. Vele restaurants, cafés en (sport)verenigingen doen al mee. Ook jij kunt een 'dop' in het zakje doen door bijvoorbeeld thuis de bierdopjes te sparen. Kijk voor meer info op onze website

Project
Jongeren
Challenge
Gorinchem, Vijfheerenlanden

Moeder begeleiden tijdens zwangerschap?

Humanitas

Er gebeurt heel veel als je zwanger bent. Niet iedereen heeft ouders/familie of vrienden om om raad te vragen of haar verhaal bij kwijt te kunnen. Als aanstaand ouder kun jij je vragen bij een van onze ouders kwijt. Op basis van overeenkomsten en een goede match wordt een vrijwilliger/ouder aan jou gekoppeld. Vrijwilliger: Een aankomend ouder deelt haar vragen met jou als ouder. Je luistert naar haar verhaal en bent een steun in de rug voor haar. Zodat zij zich goed voelt en zich kan voorbereiden op de komst van haar kindje. Jullie ontmoeten elkaar één keer per week, tot in het eerste levensjaar van het kind. Want ouderschap is mooi en ieder kind verdient een goede start! Dit kan ook jij betekenen voor een aankomend ouder: Ervaring van moeder Dyanne: “Ik krijg een tweeling. Onverwacht. Stress. De verloskundige vertelde me over de vrijwilligers van Home-Start. Met Ineke klikte het meteen. Ik ben reuzeblij dat ik over alles van mijn zwangerschap kan praten met haar. Ze weet veel en kent alles en iedereen in de buurt. Ze steunt mij in de voorbereiding op mijn bevalling: kamertje, kleertjes, en opvang aanvragen. Ineke komt pas vier weken, het lijkt veel langer. Het stelt me al heel veel meer gerust.” Aanstaande moeder: Kun jij als (aanstaande) moeder wel een steuntje gebruiken? Bij jouw eerste zwangerschap of bij een tweede/derde/... en/of wanneer er al een kleintje rond rent? Meld je dan aan bij Anja of Emma. Wil jij vrijwilliger worden? Neem contact op met de coördinatoren: Anja en Emma door een bericht te sturen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Ben jij de verbinder met mensenkennis

BindkrachtVHL

Gezocht: Matchmaker Leerdam en Zederik Lijkt het je leuk om achter de schermen van VHLvoorelkaar aan de slag te gaan en zoveel mogelijk inwoners in Leerdam en oud Zederik aan elkaar te koppelen? Kom ons als vrijwilliger versterken! We zoeken mensen die als matchmaker in ons gezellige team (van ca 5 personen) aan de slag gaan (maximaal 4 uur per week, flexibel in te delen). Heb je interesse en wordt je enthousiast, maar vind je het werkgebied te groot, reageer dan wel, want er is altijd een mogelijkheid om het gebied op te delen. Dan koppel jij alleen in de wijk of het dorp waarin jij thuis bent. Matchmaker Je bent als matchmaker bezig met het het koppelen en ondersteunen van hulpvragers en hulpaanbieders. Je helpt inwoners bij het aanmelden op de site en het formuleren van hun vraag met als doel de geschikte match te vinden. Wie ben je en wat kan je? • Je hebt mensenkennis en kunt goed luisteren en hebt aandacht voor de vraag achter de vraag • Je vindt het leuk om mensen telefonisch en persoonlijk te spreken • Je kunt goed zelfstandig werken en hebt verantwoordelijkheidsgevoel • Je bent nauwkeurig en enthousiast. • Je kunt goed werken met computers • Je brengt heel graag mensen bij elkaar (verbinden) Wat bieden we? BindkrachtVHL staat in het hart van de samenleving in Leerdam en is een mooie organisatie om voor te werken. Wij streven er naar onze vrijwilligers zo in te zetten dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Er is ruimte om te leren en je kunt nieuwe ervaringen op doen. Vrijwilligers worden geïntroduceerd in de organisatie en krijgen een goede begeleiding. Wij hebben een actueel vrijwilligersbeleid. Daarnaast is er een collectieve verzekering voor vrijwilligers, m.b.t. aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallenschade. Over BindkrachtVHL en VHLvoorelkaar BIndkrachtVHL is een brede welzijnsstichting te midden van de samenleving in Vijfheerenlanden en stelt inwoners in staat hier actief aan deel te nemen. Ruim tweehonderd vrijwilligers, ondersteund door een team van beroepskrachten, vormen de motor van de organisatie. Onderdeel van de organisatie is dé online marktplaats voor vrijwillige hulp: www.vhlvoorelkaar.nl VHLvoorelkaar zorgt ervoor dat de inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden elkaar op een laagdrempelige manier kunnen helpen. Het is de verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Kortom: VHLvoorelkaar is er voor iedereen die zijn talent wil inzetten om een ander, eenmalig of meerdere keren te helpen met een klusje in huis of tuin en voor iedereen die wel eens of vaker wat extra ondersteuning of gezelschap kan gebruiken.

Structureel
Jongeren
Oudewater, Lopik, Montfoort, Wijk bij Duurstede, Houten, Nieuwegein, Bunnik, IJsselstein, Vijfheerenlanden, Amersfoort

Thuisondersteuning in laatste levensfase

Proxima Terminale Zorg, Hospice en Thuis

Kun jij er zijn voor mensen in de laatste levensfase? Wat doet Proxima Terminale Zorg Thuis Wie niet lang meer te leven heeft, is het liefst thuis. Voor de zorg zijn er meestal familie en vrienden, professioneel ondersteund door de wijkverpleging. Proxima Terminale Zorg Thuis is er om iedereen in die laatste levensfase bij te staan. Onze speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers bieden tijd, aandacht en ondersteuning. Zij zijn er voor de zieke zelf en voor de naasten overdag of ‘s nachts. Wij zoeken vrijwilligers Wij zoeken betrokken mensen die overdag of ’s nachts ( van 23.00 uur-7.00 uur) inzetbaar zijn bij mensen thuis. De werktijden worden in overleg vastgesteld. Je houdt zelf de regie over hoe vaak je ingezet wilt worden. Als vrijwilliger biedt je tijd, aandacht en ondersteuning aan de zieke zelf en ontlast je de familie. Er zijn is het belangrijkste. Wat is ons werkgebied Onze vrijwilligers vormen het hart van Proxima Terminale Zorg Thuis en verlenen zorg in de volgende gemeenten met bijbehorende kernen: Nieuwegein, Houten, Vianen, Bunnik, Wijk bij Duurstede, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Amersfoort en Leusden. Ben jij • Zelfstandig en evenwichtig • Flexibel en sociaal vaardig • Respectvol en zorgzaam voor de patiënt en zijn of haar naasten Dan bieden wij • Zinvol en boeiend werk met soms onvergetelijke ervaringen • Een gedegen 2 daagse introductietraining • Goede begeleiding en scholing (een speciale vooropleiding is niet nodig) • Bijeenkomsten met collega vrijwilligers • Vergoeding van gemaakte (reis)kosten Belangstelling of meer informatie? Stuur een bericht.

Structureel
Vijfheerenlanden

Gezocht: taalvrijwilliger voor het OLC

Taalhuis Vianen

Vacature Taalvrijwilliger Open Leercentrum (OLC) Vianen Ben jij een geduldige, warme persoonlijkheid en geeft het je voldoening om mensen te zien groeien in zelfvertrouwen en taalvaardigheid? Dan ben ik op zoek naar jou! Maandag 23 oktober 2023 is er in Vianen een Open Leercentrum (OLC) gestart. Het OLC is een plek waar (semi)analfabete taalleerders een traject van 20 weken taalles volgen. Taalhuis Vianen is voor dit traject nog op zoek naar één taalvrijwilliger met affiniteit voor langzame leerders. Voor hen is een steuntje in de rug en aanmoediging van vrijwilligers extra belangrijk. Wat ga je doen? • Je stelt mensen op hun gemak en bemoedigt deelnemers in hun leerproces. • Je begeleidt – onder aansturing van de taaldocent – een klein groepje taalleerders met lezen of spreken op een manier die past bij hun niveau. • Dit doe je op maandagochtend tijdens de les van de taaldocent en op dinsdagochtend bij de extra oefenbijeenkomst (beiden in de bibliotheek) die jij samen met de andere taalvrijwilliger faciliteert. • De docent stuurt aan wat jullie tijdens de oefenbijeenkomst extra kunnen oefenen met de taalleerders. Je kunt daarbij ook gebruik maken van het materiaal van de docent. • Beide ochtenden werk je dus samen met een andere taalvrijwilliger. Samen scheppen jullie een gezellige en veilige leeromgeving. Wat heb je in huis? • Je staat open voor andere culturen en je bent geduldig. • Je bent creatief in je manier van communiceren: als het nodig is, beeld je dingen uit en gebruik je afbeeldingen, humor of mimiek. • Je bent bereid training voor taalvrijwilligers te volgen (momenten in overleg). • Je bent bereid aan te sluiten bij de intervisie bijeenkomsten (4x per jaar). • Je bent gedurende het traject van 20 weken structureel beschikbaar op maandagochtend (10:00 – 12:30) en dinsdagochtend (10:00 – 11:30). • Ervaring in het (basis)onderwijs is fijn, maar zeker geen vereiste. Wat krijg jij ervoor terug? • Je doet ervaring op met een groep deelnemers vanuit allerlei culturen. • Het geeft veel voldoening omdat je ècht een verschil maakt voor mensen, juist voor mensen die vaak een negatieve ervaring met leren hebben. • Je kunt je persoonlijk ontwikkelen door middel van training, intervisie en persoonlijke begeleiding van de taaldocent. • Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng. Belangstelling? Spreekt deze vacature je aan of wil je meer weten? Neem dan contact op met Sandra, Coördinator Taalhuis Vianen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Ga jij in het weekend op stap met Heleen (64)

Handjehelpen

Heleen is positief ingestelde vrouw, ze bekijkt voor zichzelf steeds wat er allemaal wel kan en dat is veel. Sinds pas 2 jaar gaat ze door het leven gaat met diverse fysieke beperkingen. Gevolgen: kort lopen, niet te lang fietsen, per dag haar energie verdelen en op tijd rust nemen. Tot zover heeft ze haar leven goed voor elkaar. Helaas geldt dat niet voor het weekend. Er is geen activiteit in het weekend en die zou Heleen graag willen delen met iemand samen. En er zijn vast veel meer alleen-gaanden die juist in het weekend een leuke invulling zoeken. Lijkt dit jou ook leuk? Kom dan kennis maken met Heleen om te kijken of er een klik is. Wie weet gaan jullie binnenkort al iets leuks doen samen!

Structureel
Vijfheerenlanden

Belangenbehartiger gezocht

alzheimer nederland afdeling Lekstroom

Bestuurslid belangenbehartiging voor de gemeente Nieuwegein Wil jij een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? Beschik je over organisatorische en communicatieve vaardigheden? Vind je het leuk om samen met andere vrijwilligers te staan voor de belangen van mensen met dementie in jouw eigen gemeente? Dan zoeken wij jou! Als belangenbehartiger ben je in gesprek met de gemeente, zorginstellingen en hulpverleners bij jou in de gemeente om de wensen en behoeften van mensen met dementie kenbaar te maken. Je stuurt de werkgroep Samen Dementie Vriendelijk aan en ondersteunt samen met andere vrijwilligers de activiteiten die Nieuwegein tot een Dementievriendelijke gemeente maken. Vrijwilliger zijn bij Alzheimer Nederland geeft heel veel voldoening. Ben jij: *In staat om zonder eigenbelang op te komen voor de belangen van mensen met dementie? *Iemand met een relevant netwerk of vind je het leuk om dit op te bouwen in je regio? *Iemand die op de zeepkist durft te staan? *In staat om in ieder geval 4 uur per week vrij te maken voor dit vrijwilligerswerk? Werkzaamheden: *Je neemt deel aan de maandelijkse bestuursvergaderingen in Nieuwegein; *Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan beleidsmakers, politici, organisaties, instellingen en hulpverleners in je regio en weet de standpunten van Alzheimer Nederland uit te dragen; *Je participeert in bijeenkomsten en dementievriendelijke initiatieven in jouw regio; *je zit de lokale werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente (DVG) voor. Wat bieden wij? *Trainingen en cursussen gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering; *Een eigen vrijwilligersaccount bij Alzheimer Nederland met toegang tot alle informatie over dementie en wat er nodig is voor de uitoefening van jouw functie; *Ondersteuning van de regiocoördinator en de medewerkers belangenbehartiging van het Landelijk Bureau; *Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. *Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag; *Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox. Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Bob Belangstelling? Stuur je motivatie en CV naar: bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Lekstroom op bovenstaand e-mailadres.

Structureel
Vijfheerenlanden

Opleidingscoördinator Vijfheerenlanden

Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht

Op zoek naar vrijwilligerswerk in Vijfheerenlanden? Kun jij coördineren en organiseren en ben je geïnteresseerd in het Rode Kruis en EHBO? Vrijwilligers van het Rode Kruis verzorgen eerste hulp bij rampen en evenementen. Natuurlijk worden ze hiervoor goed opgeleid. Help jij de EHBO opleidingen organiseren voor zo’n 4 uur per week? Voor onze locatie Vijfheerenlanden zijn wij op zoek naar een: Opleidingscoördinator voor ca 4 uur per week Taken Jij: - maakt een jaarplan voor cursussen binnen de evenementenhulp en voor groepen buiten het Rode Kruis - organiseert cursussen en regelt docenten. Ook lesruimte en cursusmateriaal - verzorgt de cursistenadministratie en beantwoordt vragen van vrijwilligers over opleidingsmogelijkheden - houdt contact met de docent, de supportmedewerker van het district en de Coördinator Evenementenhulp. Je neemt ook deel aan het opleidingsoverleg van het district Gooi & Utrecht Functie-eisen en profiel Jij: - kunt organiseren, bent enthousiast en accuraat  - spreekt Nederlands - hebt computervaardigheden (gebruik Word, Excel, Outlook en Teams) - bent geïnteresseerd in hulp op evenementen  - hebt al ervaring met Eerstehulponderwijs of wil ervaring opdoen Gemiddeld duren de taken 4 uur per week. Je kunt je tijd veel zelf indelen, de werktijden zijn flexibel. Het is soms nodig om aanwezig te zijn op lesavonden. Het inwerken en het maken van het jaarplan kunnen meer tijd vragen in het begin. Het opleidingsseizoen loopt van oktober t/m juni.  Ons aanbod Jij: - krijgt reis- en onkostenvergoeding en bent aanvullend verzekerd wanneer je voor het Rode Kruis aan het werk bent - doet leuk vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis in Vijfheerenlanden. Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je kunt samenwerken met een grote diversiteit aan mensen die zich vol vuur en enthousiasme inzetten. Dat werkt aanstekelijk!   - kunt jouw talenten inzetten, jezelf ontwikkelen én relevante werkervaring opdoen. - werkt samen met een leuk team enthousiaste collega’s, daarnaast krijg je professionele begeleiding. Vrijwilliger vertelt Machteld (Opleidingscoördinator): het geeft mij voldoening en plezier om samen met de instructeurs de cursussen en herhaallessen voor vrijwilligers goed te regelen. Ik vind het belangrijk dat de lessen leerzaam zijn en dat we met elkaar oog houden op de voortgang en kwaliteit. Zo is iedere vrijwilliger goed toegerust, waar en wanneer dat nodig is. Heel plezierig vind ik de betrokken- en informele sfeer onderling, dat geeft ons energie om ook problemen, die we onderweg tegenkomen​, op te lossen. Informeren en solliciteren Meer informatie over deze functie? Neem contact op! Liever direct aanmelden? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of reageer via de knop “Solliciteer nu” op onze website. Maar je kunt ons natuurlijk ook bericht sturen met jouw motivatie en cv.    Toch op zoek naar ander vrijwilligerswerk? Het Rode Kruis heeft ook andere vacatures binnen het district Gooi en Utrecht. Kijk op onze website of stuur een e-mail voor een kennismaking.

Structureel