Diverse vrijwilligers

Diverse vrijwilligers

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Leerdam centrum
Categorie:
Gastvrouw / -heer, Tuin & natuur
Geschikt als team- of vriendenactiviteit:
Ja
Tip anderen via:

Wist u dat het Hofje van Mevrouw van Aerden is opgericht om arme weduwen onderdak te bieden in de tien huisjes die het Hofje telt? Er bestonden immers in de 18e eeuw geen sociale voorzieningen. Tegenwoordig kan het Hofje niet meer bekostigd worden uit de nalatenschap van mevrouw Van Aerden, maar moet het eigen inkomsten genereren. Ook krijgt het Hofje geen subsidies; het monument draait volledig op vrijwilligers.
Op dit moment denken de regenten samen met de vrijwilligers en andere deskundigen over de toekomst van het Hofje en haar museale waarde. Samen zoeken ze naar een goede invulling van de ruimtes en de betekenis van het Hofje voor Leerdam, Vijfheerenlanden, toeristen, erfgoedliefhebbers en huurders. Als vrijwilliger ben je betrokken en onderdeel van deze transitie!
Het Hofje kan meer vrijwilligers gebruiken! Hieronder de posities waar u van betekenis zou zijn:
1. Vrijwilliger in de tuin of de winkel
Er is een prachtige ruimte, naast het Hofje in de Kerkstraat, gehuurd waar bezoekers ontvangen worden en producten uit de nutstuin, die bestaat uit de moestuin, kruidentuin en boomgaard, verkocht worden. Tevens worden er ansichtkaarten, sapjes, oliën en nog veel meer aangeboden. Voor de bezoeker kan een kopje koffie of thee geserveerd worden. Dit winkeltje zal iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag geopend zijn.
Dezelfde openingstijden gelden ook voor de prachtige buitentuin met bijzondere bloemen, kruiden, bomen en vergeten groentes. Maar in de toekomst zouden we graag streven om vijf dagen in de week onze deuren te openen.

Er worden vrijwilligers gezocht die “het verhaal “ vertellen, maar ook vrijwilligers die producten willen verkopen en/of koffie/thee willen serveren.
We zoeken ook een vrijwilliger die de coördinatie tussen al deze activiteiten en de vrijwilligers onderling wil regelen.

Wie wil, zou gemiddeld een middag per week kunnen helpen met en inzetten voor dit prachtige Hofje aan de Linge met zijn schitterende en bijzondere historie. Met meer vrijwilligers kunnen we meer activiteiten en openstellingen realiseren!

  • De vraag van Anca is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VHLvoorelkaar
Laat Anca weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Diverse vrijwilligers" van Anca.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere VHLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De vraag van Anca is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VHLvoorelkaar
Geschikt als team- of vriendenactiviteit:
Ja