csrf
VHLvoorelkaar logo
VHLvoorelkaar

Wil jij ons komen helpen op De Plataan?

Voor locatie De Plataan zijn we op zoek naar mensen die met een bewoner met dementie extra aandacht kunnen geven, zoals een rondje wandelen, praatje maken, koffie drinken of een andere activiteit doen. Misschien heb je een hobby, een talent, of gewoonweg een uurtje over waarmee je wat voor onze bewoners kan betekenen. Heb je er weleens aan gedacht om vrijwilligerswerk te doen? Of je kent iemand bij wie dit goed zou passen. Neem dan contact op, er is meer mogelijk dan je denkt! Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op. Wij én onze bewoners kijken ernaar uit om je te leren kennen!

Lees meer

structureel

De Hagen

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor locatie De Plataan zijn we op zoek naar mensen die met een bewoner met dementie extra aandacht kunnen geven, zoals een rondje wandelen, praatje maken, koffie drinken of een andere activiteit doen.
Misschien heb je een hobby, een talent, of gewoonweg een uurtje over waarmee je wat voor onze bewoners kan betekenen.
Heb je er weleens aan gedacht om vrijwilligerswerk te doen? Of je kent iemand bij wie dit goed zou passen. Neem dan contact op, er is meer mogelijk dan je denkt!

Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op.

Wij én onze bewoners kijken ernaar uit om je te leren kennen!

Praktische informatie

Locatie

De Hagen

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

Vijfheerenlanden

Wil jij vrijwilliger bij ons worden?

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

Bij ZorgSpectrum koesteren we onze vrijwilligers. We zien wat hun tijd en aandacht doet met onze cliënten en bewoners. Ze gaan samen wandelen, een praatje maken of filosoferen over het leven. We zijn blij dat je op deze pagina hebt geklikt, want we hopen natuurlijk dat je ook komt helpen. Misschien heb je een hobby, een talent, of gewoonweg een paar uurtjes over waarmee je wat voor onze bewoners kan betekenen. Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op Wij én onze cliënten kijken ernaar uit om je te leren kennen!

Structureel
Vijfheerenlanden

Wil jij graag wandelen?

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

Lekker even een uurtje erop uit om samen te genieten van de gezonde buitenlucht. We zijn op zoek naar mensen die samen met een bewoner willen wandelen, een praatje maken of een luisterend oor bieden. Tussen vrijwilligers en bewoners ontstaan vaak bijzondere vriendschappen. Wij snappen dus wel waarom iemand dit zo graag doet! Misschien heb je er weleens aan gedacht om vrijwilligerswerk te doen. Of je kent iemand bij wie dit goed zou passen. Er is meer mogelijk dan je denkt! Het belangrijkste is dat je iets voor een ander wil betekenen. Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op. Wij én onze bewoners kijken ernaar uit om je te leren kennen!

Structureel
Vijfheerenlanden

Cliënteraadsleden bij ZorgSpectrum gezocht!

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

We zijn op zoek naar leden van de cliëntenraden van ZorgSpectrum. Het gaat om de cliëntenraad Nieuw thuis (verpleeghuizen) en Bij u thuis (thuiszorg). Heeft u een kritische blik en frisse ideeën? Wilt u meedenken, meepraten en meedoen? Word lid van een van de cliëntenraden. Zo kunt u meehelpen de belangen te behartigen van alle cliënten van ZorgSpectrum. Ons doel is optimale zorg en behandeling voor iedere cliënt. We gaan uit van de kwetsbaarheid van de mens maar ook de eigen kracht, maximale zeggenschap en zelfregie. De cliëntenraden volgen het beleid van ZorgSpectrum kritisch en geven gevraagd en ongevraagd advies vanuit het cliëntenperspectief aan de Raad van Bestuur. Er is regelmatig overleg met de directeuren van de verschillende zorgvormen. Onze inbreng en ideeën doen ertoe. Wilt u meepraten over het reilen en zeilen bij ZorgSpectrum? Heeft u ideeën over hoe ZorgSpectrum haar zorg en dienstverlening aan cliënten kan verbeteren of vernieuwen? Dan nodigen we u van harte uit om lid te worden van de cliëntenraad. Lid kunt u worden als cliënt, mantelzorger of familielid van een cliënt of als persoon die zich vanuit affiniteit wil inzetten voor de zorg aan oudere mensen. Mooie ideeën en een kritische blik zijn belangrijker dan een opleidingsniveau. Wilt u meer weten of u aanmelden neem dan contact op met Diana Molenaar. Zij is te bereiken via een e-mailbericht te sturen aan D.molenaar@zorgspectrum.nl

Structureel
Vijfheerenlanden

Wil jij ons komen helpen op het Dagcentrum ?

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

Voor locatie Hof van Batenstein zijn we op zoek naar gastvrouwen/gastheren die ons willen ondersteunen op het Dagcentrum “Buitenhof”. Als vrijwilliger kan je onze cliënten extra aandacht geven, koffie drinken, helpen met de lunch, rondje wandelen of een andere activiteit doen. Uiteraard gaat het ook om het creëren van een gezellige en gastvrije sfeer en het aangaan van gesprekjes met de cliënten. Vind je het leuk om samen te werken aan een plezierige dag voor ouderen, neem dan contact met mij op. We maken een afspraak waarin ik e.e.a. verder kan toelichten. Wij én onze bewoners kijken ernaar uit om je te leren kennen!

Structureel
Vijfheerenlanden

Bent u die gezellige huiskamer vrijwilliger?

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

We vinden het bij ZorgSpectrum belangrijk dat bewoners activiteiten kunnen blijven doen die ze leuk vinden en die voor hen belangrijk zijn. Gezelschap en ondersteuning is hierbij van onschatbare waarde. We zijn daarom op zoek naar vrijwilligers voor locatie Hof van Batenstein die onze bewoners met dementie extra aandacht kunnen geven, zoals een rondje wandelen, praatje maken, koffie drinken of een andere activiteit doen en een handje willen helpen rond maaltijden. Heb jij een paar uurtjes over waarmee je iets kunt betekenen voor onze bewoners? Je bent van harte welkom! Er is van alles mogelijk. We gaan graag met je in gesprek over wat er bij jou past. Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je vrijblijvend contact opnemen met ons. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op.

Structureel
Vijfheerenlanden

Wil jij komen helpen bij de avondmaaltijd?

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

• Ben jij gastvrij en vind je het leuk om mensen te woord te staan? Voor het gezellige Grand Café in Hof van Batenstein zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen tijdens de avondmaaltijd. Ben jij behulpzaam en sociaal vaardig en vind je het leuk om een praatje te maken, warme maaltijden uit te delen en te helpen waar het nodig is dan zijn wij op zoek naar jou! We zoeken iemand voor de zaterdag of om de week op zondag van 16:30 - 18:00 uur. Natuurlijk kan jij ook een hapje mee-eten. Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op

Structureel
Vijfheerenlanden

Gezocht betrouwbare en aaibare knuffeldieren

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

We zijn op zoek naar vrijwilligers met een lieve, betrouwbare en aaibare hond of andere knuffeldieren die een bezoekje wil brengen aan onze bewoners met dementie op locatie Hof van Batenstein. Je komt helpen met jouw knuffeldier op de woningen of je brengt een individueel bezoekjes aan één van onze bewoners. In overleg is er veel mogelijk en je kunt hier heel veel bewoners blij mee maken. Voor meer informatie kun je terecht bij Elly de coördinator vrijwilligers

Structureel
Vijfheerenlanden

Klaverjas-vrijwilliger gezocht!

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

Op locatie Hof van Batenstein, zijn we op zoek naar vrijwilligers die kunnen klaverjassen voor onze spelmiddag. Op de woningen binnen Hof van Batenstein wonen bewoners met dementie. Ben jij behulpzaam en sociaal vaardig en vind je het leuk om onder het genot van een kopje koffie of thee een kaartspelletje klaverjassen te spelen met onze bewoners, dan zijn wij op zoek naar jou! Je kan komen helpen op een vrijdagmiddag en de tijden zijn vanaf 14:00 tot 16:00 uur. Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op.

Structureel
Vijfheerenlanden

Bent u die gezellige creatieve vrijwilliger

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

We zijn op zoek naar een creatieve vrijwilliger. Op de woningen binnen Hof van Batenstein wonen bewoners met dementie. Voor één bewoonster zijn we op zoek naar een creatieve vrijwilliger die het leuk vindt om samen te breien/haken, knutselen of te kleuren, het liefst in de middag vanaf 14:00 uur. Als vrijwilliger help je onze bewoonster tijdens verschillende creatieve activiteiten. Kom jij ons met jouw talenten ondersteunen? Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op

Structureel
Vijfheerenlanden

Kom jij helpen bij onze muziekgroep?

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

Heeft u iets met muziek en zingen en heeft u affiniteit met de doelgroep dementie, dan zijn we op zoek naar u! We zoeken een vrijwilliger voor de muziekgroep in Hof van Batenstein in Vianen. U ondersteunt deze groep samen met een medewerker welzijn. De taken voor de vrijwilliger zijn o.a. het assisteren bij halen en brengen van de bewoners en de vrijwilliger kan samen met de bewoner(s) zingen en actief met de muziek mee improviseren. U kunt komen helpen op een donderdagmiddag en de tijden zijn vanaf 14:00 tot 16:00 uur. Misschien speelt u zelf een muziekinstrument, u kunt onze bewoners hier erg blij mee maken. Wilt u meer informatie of heeft u interesse, dan kunt u een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met u op.

Structureel
Vijfheerenlanden

Wil jij met onze cliënten naar de markt?

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

We zijn blij dat je op deze vacature hebt geklikt, want we hopen natuurlijk dat je ook komt helpen. We zijn op zoek naar mensen die samen met een bewoner met dementie naar de markt willen gaan. Voor Hof van Batenstein starten we vanaf medio april weer op de woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur met het samen bezoeken van de markt in Vianen en andere winkels. Uiteraard beginnen we met een kopje koffie of thee en bij slecht weer gaat de activiteit niet door. Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op Wij én onze cliënten kijken ernaar uit om jou te leren kennen!

Structureel
Vijfheerenlanden

Zwemvrijwilliger voor Hof van Batenstein

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

Hou jij van zwemmen en wil jij onze bewoners daarbij begeleiden? We zijn op zoek naar vrijwilligers die graag met onze bewoners willen gaan zwemmen. Met jouw inzet kan je samen met één van onze bewoners genieten van het dobberen en bewegen in het verwarmde water. Je biedt alleen ondersteuning tijdens het zwemmen, er is ook altijd een zorg- of welzijnsmedewerker aanwezig in of bij het water. Helpen met omkleden kan maar hoef niet. Op donderdagochtend om 10:00 uur verzamelen de bewoners, begeleiders en vrijwilligers bij het zwembad ‘Helsdingen’ in Vianen. Er wordt een uurtje gezwommen van 10:30 tot 11:30 uur. Je hulp kan wekelijks maar ook om de twee weken zijn, uiteraard houden we rekening met je agenda en mogelijkheden. Tijdens de zomervakantie vanaf half juli t/m half september wordt er niet gezwommen. Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op

Project
Vijfheerenlanden

Bezoekvrijwilliger gevraagd!

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

Op onze locatie Hof van Batenstein zoeken we een bezoekvrijwilliger voor een bewoonster van een woning voor een kleine groep mensen met dementie. Onze bewoonster zou het leuk vinden als er iemand af en toe een bezoekje komt brengen. Je komt als vrijwilliger op bezoek om een praatje te maken, een kopje koffie te drinken of om met regelmaat samen iets creatiefs te ondernemen. Dag en tijden zijn in overleg, het liefst in de middaguren. Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op.

Structureel

Anderen bekeken ook

Vijfheerenlanden

Spaar (bier)doppen voor de diabetes fonds

BindkrachtVHL

In Meerkerk verzameld mevrouw Oskam de (bier)doppen voor het diabetesfonds. Spaar jij mee en lever ze in: Burgermeester Sloblaan 43 Wat begon als een ludieke actie is uitgegroeid tot een groot landelijk succes. In heel Nederland wordt ondertussen fanatiek doppen gespaard. De doppen worden gerecycled bij de Onttiningsfabriek in Leeuwarden en bij European Metal Recycling in Nijmegen waar een mooie prijs per kilo wordt betaald: hoe meer doppen, hoe groter het bedrag dat het Diabetes Fonds ontvangt voor wetenschappelijk onderzoek. Iedereen kan meehelpen door de doppen te verzamelen. Vele restaurants, cafés en (sport)verenigingen doen al mee. Ook jij kunt een 'dop' in het zakje doen door bijvoorbeeld thuis de bierdopjes te sparen. Kijk voor meer info op onze website

Project
Jongeren
Challenge
Vijfheerenlanden

Belangenbehartiger gezocht

alzheimer nederland afdeling Lekstroom

Bestuurslid belangenbehartiging voor de gemeente Nieuwegein Wil jij een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? Beschik je over organisatorische en communicatieve vaardigheden? Vind je het leuk om samen met andere vrijwilligers te staan voor de belangen van mensen met dementie in jouw eigen gemeente? Dan zoeken wij jou! Als belangenbehartiger ben je in gesprek met de gemeente, zorginstellingen en hulpverleners bij jou in de gemeente om de wensen en behoeften van mensen met dementie kenbaar te maken. Je stuurt de werkgroep Samen Dementie Vriendelijk aan en ondersteunt samen met andere vrijwilligers de activiteiten die Nieuwegein tot een Dementievriendelijke gemeente maken. Vrijwilliger zijn bij Alzheimer Nederland geeft heel veel voldoening. Ben jij: *In staat om zonder eigenbelang op te komen voor de belangen van mensen met dementie? *Iemand met een relevant netwerk of vind je het leuk om dit op te bouwen in je regio? *Iemand die op de zeepkist durft te staan? *In staat om in ieder geval 4 uur per week vrij te maken voor dit vrijwilligerswerk? Werkzaamheden: *Je neemt deel aan de maandelijkse bestuursvergaderingen in Nieuwegein; *Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan beleidsmakers, politici, organisaties, instellingen en hulpverleners in je regio en weet de standpunten van Alzheimer Nederland uit te dragen; *Je participeert in bijeenkomsten en dementievriendelijke initiatieven in jouw regio; *je zit de lokale werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente (DVG) voor. Wat bieden wij? *Trainingen en cursussen gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering; *Een eigen vrijwilligersaccount bij Alzheimer Nederland met toegang tot alle informatie over dementie en wat er nodig is voor de uitoefening van jouw functie; *Ondersteuning van de regiocoördinator en de medewerkers belangenbehartiging van het Landelijk Bureau; *Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. *Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag; *Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox. Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Bob Belangstelling? Stuur je motivatie en CV naar: bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Lekstroom op bovenstaand e-mailadres.

Structureel
Vijfheerenlanden

Opleidingscoördinator Vijfheerenlanden

Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht

Op zoek naar vrijwilligerswerk in Vijfheerenlanden? Kun jij coördineren en organiseren en ben je geïnteresseerd in het Rode Kruis en EHBO? Vrijwilligers van het Rode Kruis verzorgen eerste hulp bij rampen en evenementen. Natuurlijk worden ze hiervoor goed opgeleid. Help jij de EHBO opleidingen organiseren voor zo’n 4 uur per week? Voor onze locatie Vijfheerenlanden zijn wij op zoek naar een: Opleidingscoördinator voor ca 4 uur per week Taken Jij: - maakt een jaarplan voor cursussen binnen de evenementenhulp en voor groepen buiten het Rode Kruis - organiseert cursussen en regelt docenten. Ook lesruimte en cursusmateriaal - verzorgt de cursistenadministratie en beantwoordt vragen van vrijwilligers over opleidingsmogelijkheden - houdt contact met de docent, de supportmedewerker van het district en de Coördinator Evenementenhulp. Je neemt ook deel aan het opleidingsoverleg van het district Gooi & Utrecht Functie-eisen en profiel Jij: - kunt organiseren, bent enthousiast en accuraat  - spreekt Nederlands - hebt computervaardigheden (gebruik Word, Excel, Outlook en Teams) - bent geïnteresseerd in hulp op evenementen  - hebt al ervaring met Eerstehulponderwijs of wil ervaring opdoen Gemiddeld duren de taken 4 uur per week. Je kunt je tijd veel zelf indelen, de werktijden zijn flexibel. Het is soms nodig om aanwezig te zijn op lesavonden. Het inwerken en het maken van het jaarplan kunnen meer tijd vragen in het begin. Het opleidingsseizoen loopt van oktober t/m juni.  Ons aanbod Jij: - krijgt reis- en onkostenvergoeding en bent aanvullend verzekerd wanneer je voor het Rode Kruis aan het werk bent - doet leuk vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis in Vijfheerenlanden. Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je kunt samenwerken met een grote diversiteit aan mensen die zich vol vuur en enthousiasme inzetten. Dat werkt aanstekelijk!   - kunt jouw talenten inzetten, jezelf ontwikkelen én relevante werkervaring opdoen. - werkt samen met een leuk team enthousiaste collega’s, daarnaast krijg je professionele begeleiding. Vrijwilliger vertelt Machteld (Opleidingscoördinator): het geeft mij voldoening en plezier om samen met de instructeurs de cursussen en herhaallessen voor vrijwilligers goed te regelen. Ik vind het belangrijk dat de lessen leerzaam zijn en dat we met elkaar oog houden op de voortgang en kwaliteit. Zo is iedere vrijwilliger goed toegerust, waar en wanneer dat nodig is. Heel plezierig vind ik de betrokken- en informele sfeer onderling, dat geeft ons energie om ook problemen, die we onderweg tegenkomen​, op te lossen. Informeren en solliciteren Meer informatie over deze functie? Neem contact op! Liever direct aanmelden? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of reageer via de knop “Solliciteer nu” op onze website. Maar je kunt ons natuurlijk ook bericht sturen met jouw motivatie en cv.    Toch op zoek naar ander vrijwilligerswerk? Het Rode Kruis heeft ook andere vacatures binnen het district Gooi en Utrecht. Kijk op onze website of stuur een e-mail voor een kennismaking.

Structureel
Vijfheerenlanden

Word OV-ambassadeur!

YMCA

Heeft u affiniteit en ervaring met het openbaar vervoer? Zet u zich graag in voor andere mensen? Kunt u uitleg geven over het openbaar vervoer? ‘Doe mee met het OV’ zoekt inwoners uit de regio’s Zuid Oost Utrecht, Eemland en Lekstroom die zich hier als vrijwillig OV-ambassadeur voor in willen zetten. OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Tijdens een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst beantwoorden OV-ambassadeurs ook specifieke vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in-en uitchecken. Op deze manier helpen OV-ambassadeurs mensen op weg in het openbaar vervoer. ’Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! De informatie die ik had opgezocht samen met de alleraardigste OV-ambassadeur doorgelopen.’’ Marjan, 68 jaar Naast informatieve activiteiten organiseren OV-ambassadeurs ook proefreisjes. Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om daadwerkelijk met het openbaar vervoer te reizen. OV-ambassadeurs nemen de reizigers aan de hand mee en laten zien waar alles te vinden is, hoe een kaartautomaat werkt en hoe zij kunnen in- en uitchecken. OV-ambassadeurs zijn actief in de regio Eemland en binnenkort ook in de regio Zuid Oost Utrecht en Regio Lekstroom met verschillende activiteiten. PR en contacten met andere organisaties, gemeentes en vervoerders kunnen hier ook bij horen. Zij geven hier samen met projectmedewerkers vorm en invulling aan. U kunt zelf aangeven welke activiteiten u zou willen uitvoeren en hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 3 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed. Mogen we u als nieuwe collega begroeten? Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via een bericht. of stel uw vraag. We staan u graag te woord. FB Doe mee met het OV | Facebook Insta Doe mee met het OV (@doemeemethetov)

Structureel
Vijfheerenlanden

Tuinders gevraagd voor onderhoud insectentuin

Volkstuinvereniging Vianen

De volkstuinvereniging Vianen heeft op het complex aan het Merwedekanaal een insectentuin aangelegd die wekelijks wat schoffeluurtjes nodig heeft. Helaas hebben wij geen tuinen meer om uit te geven gezien de lange wachtlijst maar als u van tuinieren houdt in een mooie omgeving bent u als vrijwilliger van harte welkom. Wij informeren u graag over de mogelijkheden telefonisch via de coordinator, tel. 0611028482

Structureel
Vijfheerenlanden

Bent u die gezellige huiskamer vrijwilliger?

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

We vinden het bij ZorgSpectrum belangrijk dat bewoners activiteiten kunnen blijven doen die ze leuk vinden en die voor hen belangrijk zijn. Gezelschap en ondersteuning is hierbij van onschatbare waarde. We zijn daarom op zoek naar vrijwilligers voor locatie Hof van Batenstein die onze bewoners met dementie extra aandacht kunnen geven, zoals een rondje wandelen, praatje maken, koffie drinken of een andere activiteit doen en een handje willen helpen rond maaltijden. Heb jij een paar uurtjes over waarmee je iets kunt betekenen voor onze bewoners? Je bent van harte welkom! Er is van alles mogelijk. We gaan graag met je in gesprek over wat er bij jou past. Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je vrijblijvend contact opnemen met ons. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op.

Structureel
Gorinchem, Vijfheerenlanden

Moeder begeleiden tijdens zwangerschap?

Humanitas

Er gebeurt heel veel als je zwanger bent. Niet iedereen heeft ouders/familie of vrienden om om raad te vragen of haar verhaal bij kwijt te kunnen. Als aanstaand ouder kun jij je vragen bij een van onze ouders kwijt. Op basis van overeenkomsten en een goede match wordt een vrijwilliger/ouder aan jou gekoppeld. Vrijwilliger: Een aankomend ouder deelt haar vragen met jou als ouder. Je luistert naar haar verhaal en bent een steun in de rug voor haar. Zodat zij zich goed voelt en zich kan voorbereiden op de komst van haar kindje. Jullie ontmoeten elkaar één keer per week, tot in het eerste levensjaar van het kind. Want ouderschap is mooi en ieder kind verdient een goede start! Dit kan ook jij betekenen voor een aankomend ouder: Ervaring van moeder Dyanne: “Ik krijg een tweeling. Onverwacht. Stress. De verloskundige vertelde me over de vrijwilligers van Home-Start. Met Ineke klikte het meteen. Ik ben reuzeblij dat ik over alles van mijn zwangerschap kan praten met haar. Ze weet veel en kent alles en iedereen in de buurt. Ze steunt mij in de voorbereiding op mijn bevalling: kamertje, kleertjes, en opvang aanvragen. Ineke komt pas vier weken, het lijkt veel langer. Het stelt me al heel veel meer gerust.” Aanstaande moeder: Kun jij als (aanstaande) moeder wel een steuntje gebruiken? Bij jouw eerste zwangerschap of bij een tweede/derde/... en/of wanneer er al een kleintje rond rent? Meld je dan aan bij Anja of Emma. Wil jij vrijwilliger worden? Neem contact op met de coördinatoren: Anja en Emma door een bericht te sturen.

Structureel
Vijfheerenlanden

Bent u die gezellige creatieve vrijwilliger

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

We zijn op zoek naar een creatieve vrijwilliger. Op de woningen binnen Hof van Batenstein wonen bewoners met dementie. Voor één bewoonster zijn we op zoek naar een creatieve vrijwilliger die het leuk vindt om samen te breien/haken, knutselen of te kleuren, het liefst in de middag vanaf 14:00 uur. Als vrijwilliger help je onze bewoonster tijdens verschillende creatieve activiteiten. Kom jij ons met jouw talenten ondersteunen? Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op

Structureel
Vijfheerenlanden

Kom jij helpen bij onze muziekgroep?

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

Heeft u iets met muziek en zingen en heeft u affiniteit met de doelgroep dementie, dan zijn we op zoek naar u! We zoeken een vrijwilliger voor de muziekgroep in Hof van Batenstein in Vianen. U ondersteunt deze groep samen met een medewerker welzijn. De taken voor de vrijwilliger zijn o.a. het assisteren bij halen en brengen van de bewoners en de vrijwilliger kan samen met de bewoner(s) zingen en actief met de muziek mee improviseren. U kunt komen helpen op een donderdagmiddag en de tijden zijn vanaf 14:00 tot 16:00 uur. Misschien speelt u zelf een muziekinstrument, u kunt onze bewoners hier erg blij mee maken. Wilt u meer informatie of heeft u interesse, dan kunt u een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met u op.

Structureel