Gezinnen thuis versterken?

Gezinnen thuis versterken?

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Ameide
Categorie:
Gezelschap, Vluchtelingenondersteuning, Maatjes & buddy's
Tip anderen via:

Vindt je het leuk om een gezin met opgroeiende kinderen te ondersteunen? Dan is Home-Start misschien wat voor jou. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende, en andere, gezinnen:

Voor een alleenstaande moeder met kleine baby, die net in de regio is komen wonen, zijn wij op zoek naar iemand die haar steun biedt bij de (praktische) opvoeding van haar kind.
Voor een overbelast gezin met twee kinderen zijn wij op zoek naar iemand die de moeder ondersteunt, structuur helpt aan te brengen en een luisterend oor biedt.

Home-Start:
Als vrijwilliger bij Home-Start ondersteun je gezinnen bij alledaagse opvoedproblemen. Vanuit jouw ervaring met opvoeden, biedt je een steuntje in de rug. Een luisterend oor. Vertrouwen. Tips over praktische zaken voor je gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, advies over de administratie of samen leuke kinderboeken uitzoeken in de bibliotheek. Ook kan je als vrijwilliger helpen bij het contact leggen met andere ouders, om met hen ervaringen uit te wisselen of misschien om nieuwe vriendschappen op te bouwen.

Begeleiding:
Door Home-Start word je goed begeleid. Je krijgt een training. De coördinator begeleidt je bij het ondersteuningsproces. Er zijn themabijeenkomsten. Tijdens terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers. Zo leer je van elkaar. En je ontwikkelt jezelf in je werk.

Er start regelmatig een training.
Voor meer informatie en aanmelding kun je mij een berichtje sturen.

  • De vraag van Emma is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Emma is eerder via deze website geholpen
  • Emma heeft eerder via deze website geholpen
Laat Emma weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Gezinnen thuis versterken?" van Emma.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere VHLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Humanitas
Geplaatst door:
Profielfoto van Emma
95% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Emma
  • De vraag van Emma is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Emma is eerder via deze website geholpen
  • Emma heeft eerder via deze website geholpen

Meer vragen van Emma namens Humanitas

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Gezinnen steunen? Begin maart trainen we! Ameide, Leerbroek, Leerdam-West, Leerdam centrum, Meerkerk, Vianen centrum Gezelschap, Vluchtelingenondersteuning, Maatjes & buddy's