Voorlezers Vianen en Leerdam

Voorlezers Vianen en Leerdam

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Leerdam centrum, Vianen centrum
Categorie:
Taal & lezen, Vluchtelingenondersteuning
Tip anderen via:

Wil jij bijdragen aan de taalontwikkeling van jonge kinderen in Vianen en Leerdam en omstreken? Bibliotheek Lek & IJssel zoekt voor de VoorleesExpress vrijwillige voorlezers.

DE VOORLEESEXPRESS
Binnen de VoorleesExpress vinden kinderen, ouders en vrijwilligers elkaar boven een mooi boek. Dat levert niet alleen bijzondere ontmoetingen op, maar is vooral een stimulans om spelenderwijs de taalvaardigheid te vergroten van kinderen en hun ouders. Twintig weken lang komt een vaste (vrijwillige) voorlezer thuis bij gezinnen met kinderen (2 tot 8 jaar) om het voorleesritueel te introduceren. Op laagdrempelige wijze biedt de voorlezer ouders handvatten om het (voor)lezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.

WAT DOE JE ALS VOORLEZER?
Als voorlezer ga je twintig weken langs bij een gezin in de buurt. Je doet dit één keer per week op een vast moment van de dag. De ouders hebben zich (via het onderwijs) vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin.

WAT HEB JE IN HUIS?
• Je hebt affiniteit met kinderen, taal, boeken en culturen.
• Je staat open voor nieuwe ontmoetingen.
• Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar.
• Je bent flexibel beschikbaar.
• Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een half jaar te committeren.
• Je bent bereid jezelf te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG
Vrijwilligerswerk bij de VoorleesExpress biedt je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Zo leer je veel over samenwerken, verantwoordelijkheid en grenzen stellen. Daarnaast is het een mooie manier om nieuwe mensen met verschillende
achtergronden te leren kennen. Als voorlezer kun je ervaring opdoen met mensen vanuit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, je volgt een starttraining en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Daarnaast is er volop ruimte voor eigen inbreng.

CONTACT
Voor vragen kun je terecht bij Gadisja, projectleider VoorleesExpress Lek en IJssel.

  • De vraag van Gadisja is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VHLvoorelkaar
  • Gadisja is eerder via deze website geholpen
Laat Gadisja weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Voorlezers Vianen en Leerdam" van Gadisja.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere VHLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Bibliotheek Lek & IJssel
Geplaatst door:
Profielfoto van Gadisja
100% profielsterkte
  • De vraag van Gadisja is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VHLvoorelkaar
  • Gadisja is eerder via deze website geholpen

Meer vragen van Gadisja namens Bibliotheek Lek & IJssel

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Coördinatoren VoorleesExpress Leerdam Leerdam centrum Coördineren & regelen (bv. evenementen), Taal & lezen, Vluchtelingenondersteuning